fbpx

Policija provjerava HDZ-ovog župana koji je inscenirao požar zbog filma o sotoni

Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski, po svemu sudeći, jučer je priznao sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela. Na temelju snimke Cropixova fotoreportera policija je konačno mogla pronaći nove informacije u slučaju starom petnaest godina, piše portal Index

Bobana bi, razumljivo, trebali ispitati barem u svojstvu svjedoka. Kontaktirali smo zato Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku da provjerimo jesu li postupali na temelju snimke.

Policija: Prije 15 godina smo evidentirali požar. Obavit ćemo provjere o navodima župana

“U vezi Vašeg upita možemo izvijestiti kako je 9./10. prosinca 2005. godine u Solinu, Put stare Salone, u arheološkom nalazištu Manastirine evidentiran požar. Policijski službenici su na mjestu požara obavili očevid, a s obzirom da se požar sam ugasio nije bilo potrebe za djelovanjem vatrogasne službe.

Što se tiče u javnosti iznijetih navoda u vezi požara, Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavit će provjere te o utvrđenom izvijestiti javnost”, poručili su iz policije. Prema izjavi irskog režisera Johna Moorea, nastala šteta iznosila je pola milijuna dolara, što bi bilo oko 2 i pol milijuna kuna.

Glasnogovornika vlade upitali smo ima li premijer Andrej Plenković ikakav komentar na to što je župan splitsko-dalmatinski priznao sudjelovanje u paljenju požara na filmskom setu, no do objave članka nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, HDZ-ov župan Boban ministrici turizma Brnjac se hvalio da je on inscenirao požar koji je otjerao holivudske filmaše.

Nevjerojatno priznanje pred ministricom

“Bio je sklopljen neki ugovor sa strane Ministarstva da će neka američka koprodukcija snimati ovdje film… Oni su to sve stavili, ja sam bio tada gradonačelnik… To je bilo negdi 2007. ili 2008. jel tako?” priupitao je župan jednu od svojih suradnica te je nastavio dalje:

“Narod se diga na noge jer je vidija scenarij filma, a to je bija film Omen 666, Demien, sotona mala i tako dalje, i tako dalje… Da najgore bude, treba je iz Dujmova groba onaj mali izać s crnon rukom, mali đava. I mi to čujemo, i ja govorin Biškupiću, a on onakav je, je li, veli šta ti je, triba para, šta Bobane zafrkaješ, triba para… Oni su to plaćali u suvom zlatu, Amerikanci… Međutin, nismo se mogli nikako dogovoriti i ja napravin drugi scenarij. Nije me tija primiti i ja se diga u četiri ure i otiša gori u Zagreb i čekan ga u 7 ujutro ispred ureda, jel, ne može me mimoići. Doša ja gori, a ode javljan ekipi da ću in poslati signal na mobitel kad san kod njega i da me oni kao zovu i kažu da je zapaljena Salona. To san ja inscenira”, govori ponosno župan Boban ministrici Brnjac. prenijela je Slobodna Dalmacija.

Nastavio je s priznanjem da je on podmetnuo požar.

“I tako ja s Biškupićen pričam, nikako ga nagovoriti, a onda zvoni telefon. Kažem ja: ‘Ministre zapalilo se izgleda sve…’ To sve ode bilo pod daskan (okreće se Boban oko sebe i pokazuje ministrici Brnjac koja se osmjehuje)… Kako bilo, on (Biškupić) je da nalog (rukama plješće Boban) i oni su se pokupili i ošli ća, nisu snimali, nisu ništa. Eto…”, završio je svoju priču župan Boban.

Župan Boban, inače, smatra da je ispravno postupio.