fbpx

Pustili ga da pobjegne pa sad raspisuju tjeralicu! Zdravko Mamić i službeno bjegunac od RH pravosuđa

Nakon što je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo molbu Zorana Mamića da zatvorsku kaznu izdržava u BiH – odluka o upućivanju bivšeg trenera Dinama u remetinečki zatvor postala je pravomoćna i izvršna.

Budući da se Zoran Mamić do ponoći nije javio u Remetinec, i službeno je postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa. Zagrebački Županijski sud tijekom dana će policiji izdati nalog za izdavanje međunarodne tjeralice pa će se raspisati europski uhidbeni nalog, navodi HRT.

Prema proceduri, zatvor će o njegovom nejavljanju obavijestiti suca izvršenja zagrebačkog Županijskog suda koji će dati nalog policiji da za Mamićem raspiše Interpolovu tjeralicu, dok će za njim zagrebački Županijski sud izdati europski uhidbeni nalog, pojasnio je prethodno Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Nakon što se raspiše tjeralica za Zoranom Mamićem, Uskok mora zatražiti da se i njemu sudi u odsutnosti, što će se dostaviti izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku koji će o tome odlučivati, kazao je za Hinu glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac.

Dodao je da će se nakon toga zakazati datumi glavnih rasprava za drugi postupak na koji se Zoran Mamić uredno odazivao do odlaska u BiH u travnju, nakon čega je poručio da kaznu želi odslužiti u toj državi.