fbpx

RIMAC OTVORILA CRNU BILJEŽNICU, KREĆE U OSVETNIČKI POHOD Padaju svi, Marić, Pavić, Butković…

Ministra Zdravka Marića je načela, tko je sljedeći – tim riječima HDZ-ovci komentiraju svoju donedavnu kolegicu Josipu Rimac, piše portal 7Dnevno.

Naime, dio članova vladajuće stranke uvjeren je kako je Rimac krenula u osvetu te da se slijedom toga u medijskom prostoru pojavljuju napisi i SMS poruke koje kompromintiraju premijera Andreja Plenkovića i najznačajnije članove njegove Vlade.

”Ona je po izlasku iz Remetinca najavila da kreće pisati knjigu, knjigu možda još nije izdala i napisala, ali sve ovo što vidimo liči na Josipin rukopis, jasno je da se ovime poručuje kako ona ne misli pasti sama, jer u svemu što se događalo s Vjetroelektranama sama nije niti sudjelovala”, komentiraju naši sugovornici iz HDZ-a pa podsjećaju kako je njihova kolegica prije svega komunicirala s Plenkovićem.

I prema tezama iz Uskoka bivša državna tajnica u vezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene kontaktirala je predstavnike deset ministarstava. ”Kontaktirala je predstavnike Ministarstva zaštite okoliša tamo je tada ministar bio Tomislav Ćorić, i ranije se po medijima pisalo da ga je Rimac spremna povući sa sobom, bila je u kontaktu s Goranom Marićem i njegovim famoznim Miniistarstvom državne imovine, sa Tolušićem, a nakon toga i sa svojom prijateljicom Marijom Vučković koja je i danas ministrica poljoprivrede, ona je bila dobra i sa Lovrom Kuščevićem, čula se sa Štromarom, sa Žalac, ali i sa Markom Pavićem, Cappellijem, komunicirala je s Butkovićem, ljudima iz ministarstva financija, jednostavno sa svima”, nabrajaju HDZ-ovci koji smatraju da je teško povjerovati u to da baš nitko od aktualnih ministara nije imao pojma o njenim aktivnostima.

”Ma nemoguće, ona se čula čak i sa Božinovićem, preko ljudi iz MUP-a kntaktirala Carinsku upravu, Poreznu, inspektorate, državne firme, to je bila jedna golema i moćna mreža, a ona je nije bez znanja mogla stvoriti. Nejasno je zašto su je uopće odlučili žrtvovati, i kome je stala na žulj, ali je nama potpuno jasno da ona kreće u akciju koja će ozbiljno prodrmati Plenkovićevu vladu”, kažu naši sugovornici iz HDZ-a te naglašavaju kako je Rimac davno odlučila da neće samo ona biti iza rešetaka. ”Znate što, mnogo je onih koji su od nje tražili usluge, sređivala je i sitne posliće, žena nije birala, od toga se dobro živjelo i to se uostalom vidjelo”, poručuju kolege bivše državne tajnice.

Da se sretala i družila s Rimac zanijekati niti ne može ministrica poljoprivrede Marija Vučković preko čijeg ministarstva i jest išao jedan krak Josipine mreže, i to u suradnji s Ružicom Njavro.

Ministrica, dakako, kako sama kaže ništa o svemu tome nije znala, niti bi ikad pristala na posliće nalik onima koje su njene prijateljice odrađivale za stanovitog poduzetnika Antu Sladića. O poslovima kolegice Rimac ništa ne zna niti Tomo Medved iako se i po njegovom sektoru mešetarilo, mešetarilo se i u donedavnom resoru ministra Horvata, dok je Banožić sam priznao da su na njega vršeni pritisci dok je bio nadređeni Rimac.

Zašto na te pritiske nije reagirao, je li ih prijavio premijeru i nadležnim službama Banožić do danas nije odgovorio. Odgovora o Rimac očito će biti još mnogo, a samim time i mnoštvo pitanja koja pred vladajuće stižu u finišu kampanje za lokalne izbore.