fbpx

Šimunića, koji je razotkrio korupciju, HDZ u kampanji naziva – drukerom

Viktor Šimunić, čovjek koji je razotkrio snimku u kojoj mu šef zagorskog HDZ-a Žarko Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima, našao se u drugom krugu izbora za gradonačelnika Oroslavja s Emilom Gredičakom, aktualnim gradonačelnikom te članom HDZ-a. Još zanimljivije zvuči činjenica da se sporni sastanak dogodio u Gredičakovoj kleti iznad Oroslavja, kao i da je sam Gredičak jedan od glavnih aktera afere A kaj bi ti štel biti?. Šimunića od tada HDZ-ovci ne pozdravljaju na cesti, a objavu snimke zamjeraju mu i glavni akteri, piše Index

Snimkom im povrijedio privatnost doma?!

“Meni se nitko nikada nije javno ispričao zbog onog što je objavljivano nakon što sam objavio snimku i nakon što sam sve prijavio DORH-u. Nitko. O kontekstu same snimke se ni ne govori, već je naglasak na tome da je Gredičaku, zamislite, povrijeđen obiteljski dom”, kaže nam Šimunić.

Podsjetimo, na snimci, za koju je Tušek potvrdio da je autentična, čuje se kako Tušek Šimuniću nudi da on na svibanjske izbore u županiji ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko-lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. Tušek i Gredičak su Šimuniću rekli kako bi mu tajno pomogli financirati tu kampanju iako to zakon izričito zabranjuje. Šimunić je to odbio, objavio je snimku te sve prijavio DORH-u.

“Kad nekoga zovete u svoj dom, kako se može osjećati vlasnik kad ga njegov prijatelj krene snimati, pitam tu cjelokupnu javnost”, pitao je Gredičak javno tijekom sučeljavanja sa Šimunićem na N1 televiziji. Štoviše, lokalni HDZ sada želi prikazati Šimunića kao drukera. Na službenoj stranici HDZ-a Oroslavje postavljena je glavna fotografija s motom: “Oroslavčan, a ne druker”.

“Onaj koji prijavljuje korupciju je – druker”

“Tako vam je to. Onaj tko ukazuje na korupciju je druker. Barem po njima. Ako je u našoj zemlji prokazivati korupciju zapravo drukanje, onda nam zaista nema spasa. Pogotovo zbog činjenice da su mnogi upravo zbog toga napustili našu zemlju. Zbog korupcije”, naglašava Šimunić, dodajući kako je tijekom kampanje primio više poruka u kojima ga se vrijeđa upravo zbog objave snimke iz kleti aktualnog gradonačelnika. Šimunić nam pokazuje i komentar na društvenim mrežama u kojem supruga gradonačelnika Gredičaka kaže za Šimunića da ima “teži poremećaj ličnosti”.

“Svašta su izmišljali tijekom kampanje, no ja se ne dam”, kaže Šimunić, dodajući da se tijekom kampanje držao svog programa i nije se previše obazirao na provokacije. Ta taktika za sada je polučila uspjeh. Šimunić je ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Oroslavja protiv HDZ-ovog kandidata, njegova nezavisna lista imat će najviše vijećnika u Gradskom vijeću, čak pet, a također je osvojila i dva mandata u Županijskoj skupštini.

“HDZ naviknut na sustav protuusluge”

U razgovoru za Index Šimunić ističe da su ga HDZ-ovci htjeli optužiti da iza njega netko stoji te mu spominjali financijere kampanje.

“Ma da. Gledali su donatore i one koji me podupiru pa mi spočitavali da ću tim ljudima morati vraćati uslugu. Zamislite, HDZ zaista misli da u ovoj zemlji nema poštenih ljudi, nego se mora za sve tražiti usluga. Ta je stranka naviknuta na takav sustav da kad netko donira, da se mora raditi protuusluga. Oni jednostavno ne mogu vjerovati da su neki ljudi u meni prepoznali čovjeka koji se bori upravo protiv takvih politika i običaja. I zato me podupiru. I to ne samo iz Oroslavja nego iz cijele Hrvatske. E to HDZ ne može shvatiti”, kaže Šimunić na kraju.