fbpx

STIPE PETRINA: “Slogan nam je – ne varati, ne lagati, ne krasti. Zato smo uspjeli”

Stipe Petrina u nedjelju je na lokalnim izborima osvojio 70,33 posto glasova u Primoštenu. U srijedu je za ‘Novi dan’ N1 televizije objasnio taj uspjeh.

“Jednostavno, 20 godina smo u poziciji da upravljamo Primoštenom. Od početka nam je bio slogan ne varati, ne lagati, ne krasti i to je rezultat da peti izborni krug dobivamo izbore. Najgore je biti prorok u vlastitom selu, a nama to uspijeva s preko 70 posto”, rekao je Petrina.

Dodao je da je suradnja s pojedinim odjelima županije odlična, dok je sa županijskom vlašću jako loša, a s državom skoro pa nikakva. “Jasno je da bi bilo u interesu države da je drugačije, međutim, dok je država samo stranačka ekspozitura jedne ili druge stranke, to se ne događa. Minimalno 11 ili 12 godina pokušava se zatrti model Primošten, a drago mi je da sve više općina kopiraju, a došli smo i do dvije ili tri županije koje su preuzele taj model”, objasnio je.

Smatra da je jedini model koji garantira uspjeh u Hrvatskoj – izbaciti novac iz politike.

Komentirao je i stanje u Zagrebu, odnosno potez platforme Možemo! koja je rekla da od gradskih pročelnika i direktora tvrtki u gradskom vlasništvu očekuju da će svoje mandate dati na raspolaganje.

“Mislim da je opravdano to što traži Možemo! To bi bilo logično, u uređenim demokracijama kad se mijenja vlast, jasno je da svi oni koji su došli s ranijim političkim opcijama odlaze. Ne vidim razloga da se mijenja upravljačka struktura, a da sve ostane isto. Pročelnici obavezno moraju otići, ali nije logično da se vlast odrekne dobrog djelatnika samo iz razloga što pripada nekoj političkoj opciji. Vjerujem da će kad-tad ta vremena biti iza nas”, rekao je.

Na izborima za Županijski skupštinu Šibensko-kninske županije, HDZ je osvojio najviše glasova, odnosno 34,97 posto, ali neće imati većinu. Petrina je najavio promjenu. “Na pressici u 18 sati objavit ćemo da se sve liste koje su prošle u Županijsku skupštinu osim HDZ-a udružile i formirale većinu u Županijskoj skupštini, a pretpostavljam da se taj model dogovaranja može primijeniti i na nacionalnoj razini. Vrijeme je da se neki modeli, neki pojedinci sklone s političke scene, jer prave štetu svima nama zajedno”, zaključio je.