fbpx

TRUDE SE POTJERATI I OVO MALO TURISTA Kreće obnova zadarske rive – početkom srpnja!

Čim prođu žalbeni rokovi, slijedi potpisivanje ugovora, a radovi bi mogli početi s prvim danima srpnja. Lučka uprava Zadar pod vodstvom Roberta Škifića i uz blagoslov gradonačelnika Dukića pokušava potjerati i ovo malo turista koje grad Zadar očekuje ovog ljeta usprkos krizi sa korona virusom. Da se kreće u obnovu zadarske rive na samom početku turističke sezone nakon krize sa koronavirusom, potez je na razini idiota ili lopova, odnosno nekoga tko ima značajan osobni interes da radovi započnu što prije.

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izjavio je;  “Radovi na obnovi i sanaciji zadarske rive mogli bi početi za mjesec i pol dana, a rok za završetak je prosinac 2023.”

Postavlja se pitanje zašto početak radova nije pomaknut na listopad, a rok za završetak na ožujak ili travanj 2024. godine? 

Prije otprilike tjedan dana odabran je izvođač radova – slovensko-hrvatska zajednica ponuđača Adriaing, koja je bila ekonomski najpovljnija s gotovo šezdeset milijuna kuna s PDV-om.

“Čim prođu žalbeni rokovi, slijedi potpisivanje ugovora, a radovi bi mogli početi s prvim danima srpnja”, kaže ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

– Prva faza obuhvaća sanaciju Obale kralja Petra Krešimira četvrtoga, rekonstrukciju i produženje gata, dok je trećom fazom obuhvaćena rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale. I dalje je u planu hibridni brod koji će rivu povezivati s Gaženicom.

No, što se tiče kruzera zbog pandemije ni ova godina nije obećavajuća. A u Lučkoj upravi se nadaju da će nakon odabira konzultanata, što se očekuje uskoro, u idućih godinu dana naći koncesionara za novi terminal teretnoga dijela luke.

Isto tako, odobrena su sredstva za drugu fazu ribarske luke u Veloj Lamjani, a intenzivno se radi i na izgradnji ribarske luke u Gaženici.