fbpx

Umjesto da su u zatvoru braća Mamić se ludo provode u BiH, slave i pjevaju hajdučke pjesme

Braća Zoran i Zdravko Mamić i dalje uživaju na slobodi u Međugorju dok ih vlasti u Hrvatskoj, koje su ih pustile da pobjegnu u BiH, čekaju da se pojave na izvršenju kazne.

Najnovija snimkai iz Međugorja pokazuje braću u veselom društvu kako pjeva poznate hajdučke pjesme, poput one legendarnog Vinka Coce ‘Kada umrem umotan u bilo’. No treba reći da se u kolopletu pjesma našlo zatim i pjesama u čast Dinama kao i ona stara u kojoj su Hajduk i Dinama dva bratska kluba. U svakom slučaju, braće se u BiH dobro provode i uopće ih ne brine zatvorska kazna koja im visi nad glavom.

Zoran i Zdravko očekivano se ne odvajaju jedan od drugog pa su tako snimljeni i kako zajedno idu u teretanu u Međugorju. Oba brata Mamić trenutačno su u BiH. Zdravko Mamić tamo je otišao prije objave nepravomoćne presude kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a Zoran Mamić nedavno. U međuvremenu je presuda postala pravomoćna, a Zoran Mamić zatražio je da svoju kaznu od četiri godine i 10 mjeseci služi u BiH, što mu je za sada odbijeno.

Ako se Zoran Mamić ne vrati u Republiku Hrvatsku i ne stupi na izdržavanje kazne zatvora dana 10. svibnja 2021., protiv navedenog, nakon raspisivanja tjeralice i europskog uhidbenog naloga, uslijedit će odlučivanje o suđenju u odsutnosti da bi se mogli ispuniti svi zakonski uvjeti za nastavak suđenja u tom kaznenom predmetu. U istom predmetu, ranije, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku protiv Zdravka Mamića odredilo je suđenje u odsutnosti. Stoga, nakon donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti, sada i za Zorana Mamića, te pravomoćnosti tog rješenja, predsjednik raspravnog vijeća zakazat će rasprave radi nastavka suđenja, priopćeno je nedavno sa Županijskog suda u Osijeku.