fbpx

URBANOCID U ARBANASIMA Komunalna inspekcija se ne odaziva na pozive građana – oni se obratili medijima

Primili smo pritužbe ogorčenih građana iz Arbanasa, a vezano na urbanocid koji se odvija u njihovom susjedstvu. Naime nakon nekoliko prijava i poziva, komunalna inspekcija se nije odazvala pa su se građani odlučili obratiti medijima. Pismo građana kao i fotografije koje su nam poslali objavljujemo u cijelosti.


Poštovani,

ne sumnjam da ste ovdje i sada prekrcani podacima o bezakonju i nečovještvu, da, kao rijetki neovisni medij imate, tisuću problema i da biste mogli, do iznemoglosti, pisati o njima, no,

MOLIM VAS

Nađite načina i obradite jedan fenomen, kombinaciu nasilja nad zakonom, prirodom i ljudima, koji se bazira na osobnoj moći pojedinaca, etabliranih građana, baštinika ugleda tipa zadaske lokalne politike.

Moćnici tipa ratnog profitera (podaci poznati redakciji) i tajng vojnog obavještajca, iz čega crpi nevjerovatnu moć. izvan granica čovještva.

Naime, isti je završio tečaj organizacije rada, svojevrsno doškolovanje sedamdesetih, i baštini viši stupanj obrazovanja, sve temeljem školovanja u V.P. 5000, u Pančevu, Obavještajnom centru JNA, čime si je, uz služenje vojnog roka u rođenom gradu, u školi za rezervne oficire, osigurao nedodirljivost, kako prije, tako i tijekom i poslije rata. Naime, nikada nigdje nije priznao ili napisao tu životnu epizodu ali mu je, kao tajnom “bezbednjaku” osigurala zavidno političko iskustvo i imetak, te ponašanja izvan zakona i morala.

Drugi, doktor (podaci poznati redakciji), koji je nečovječan po ocu, iznimno drskom i agresivnom liku, a radi se o izgradnji zgrade van svih standarda i većine zakona, o objektu s 5 zvjezdica, visokom 15 umjesto 7 metara, uz žrtvovanje infrastrukture do granica ozbiljne zabrinutosti.

Ta dva lika, suprostavljaju se prirodnim i društvenim zakonima, gradeći monumentalna zdanja na donjoj ivici Arbanasa, pri čemu čak i ona pravila, po kojima grade, a da su ih prethodno frizirali, na primjer, navoženjem zemlje podizali su razinu i tu činjenicu koristili kao ispravnu dodajući i onu da su objekti iznad podzemnih ratnih sadržaja, što sve čini vrlo spornim, dapače opasnim, po njihove, ali i postojeće objekte.

Uz improvizirano instaliranje vode.i struje, u nespojivoj poziciji, te nizu drugih opasnih nelogičnosti, očekuje se da, svaki čas, sve prikkriju asfaltnom masom.

Stanje na terenu je poput siromašnije brazilske favele s divovskim nastambama, čiji izgled provocira svakog namjernika, izgledom, kvalitetom, ili bezskrupuloznošću i svemoći, što bi, svakako, valjalo zabilježiti, barem u smislu očuvanja uspomene na donedavne livade nad šetalištem uz more.

Već sada je situacija uzavrela, komunalna inspekcija ne izlazi na teren, iako je pozvana, a sve upućuje na eksploziju problema, odnosno sukoba između moćnika i običnih, dojučerašnjih, mirnih građana na rubu naselja.

U nadi da ćete naći način i vrijeme za medijski tretman, jer ste jedini neovisni i pravedni, upućujem vam izraze posebnog štovanja.

Zabrinuti građani