fbpx

VUČETIĆ: Briga za ljude je temelj lokalnih politika

“Politika mora biti briga o ljudima, a mi smo se kroz ovu kampanju uvjerili da se stanovnici diljem naše županije susreću s osnovnim životnim problemima koji se ne bi smjeli događati u 21. stoljeću”, istaknuo je Zlatko Marasović, kandidat koalicije ‘Srcem za Zadar’ za župana na današnjem predstavljanju dijela programa koalicije pod nazivom Briga za ljude.

“U Gračacu se ljudi većinom bave poljoprivredom, a da bi bilo što napravili moraju ići u Zadar. Jučer smo bili u Benkovcu, sve okolna sela nemaju vodu. Na otocima, luke koje su općine uređivale dane su na upravljanje županiji i lokalno stanovništvo u svojim mjestima nema koristi od luke jer ne mogu vezati brod zbog toga što su sva mjesta unaprijed rasprodana”, naveo je Marasović i izrazio nadu da će izlaznost biti veća na ovim izborima u odnosnu na one prije četiri godine kada je na birališta izašlo manje od 40 posto građana.

“Briga za ljude je temelj lokalnih politika. One politike koje su koruptivne i ne vode računa o ljudima, iskorištavaju ljude”, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić:

“Briga za ljude je briga za grad. O gradu vodimo računa tako što ranjivim skupinama pomažemo, one snažne osnažujemo i uključujemo, a svima onima koji su zainteresirani za dobrobit grada moramo dati prostor i vidljivost”, rekao je Vučetić i naglasio kako se grad promatra emocijama.

“Očekujemo od građana da pokažu ljubav prema svom gradu i da biraju one politike koje će osobe s invaliditetom uključiti u rad gradske uprave i poduzeća, izgrađivati vrtiće, gradske škole i razvijati programe za ljude treće životne dobi te politike koja će grad Zadar pretvoriti u grad kulture, otvorenosti i komunikacije”, rekao je Vučetić i zaključio kako se to može postići razvijanjem politike brige za ljude.