fbpx

VUČETIĆ: Idemo u reorganizaciju i trenutačni pročelnici više neće biti pročelnici

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika Zadra kojeg podržavaju SDP, AM, HSS, Glas i Centar, najavio preustroj Gradske uprave.

“Trenutačni pročelnici više neće biti pročelnici i neće voditi odjele. Kompletna reorganizacija znači da će oni koji dobro rade svoj posao biti nagrađeni, a oni koji rade loše – dobiti otkaz”, rekao je Vučetić za N1 i dodao:

“Nemojmo imati iluzija da pročelnici nisu ljudi koji su došli političkom voljom. Glumimo tu i u svim javnim natječajima. Svi se pozivaju na proceduru i javne natječaje”.

Uz sebe, kaže, ima mnoge koji mogu obnašati te političke funkcije, “koje se sada nazivaju javnim”, no, kako dodaje, ako se na natječaju javi netko bolji, taj će i dobiti posao.

S Eniom Meštrovićem, poznatijim kao Ričardom, kaže, nema potrebu razgovarati: “Izbori za gradonačelnika potpuno su odvojivi od izbora za Gradsko vijeće. Nema potreba da se ono formira sukladno izborima gradonačelnika jer bi značilo da se nalazimo u stanju rahitične demokracije kao što je slučaj u državi.”