fbpx

VUČETIĆ: “U Zadru se dogodila demokratska revolucija, prestao je biti utvrdom HDZ-a i postao slobodan grad!”

Kandidat za gradonačelnika koalicije Srcem za Zadar (SDP, Akcija mladih, HSS, Centar i Glas) Marko Vučetić rekao je nakon prvih neslužbenih rezultata izbora da je izgledno da se u Zadru dogodila demokratska revolucija, da Zadar u mjesecu svibnju 2021. počinje s novim, demokratskim kalendarom.

Marko Vučetić, kandidat za gradonačelnika koalicije “Srcem za Zadar” komentirao je prve izlazne ankete:

– Prema rezultatima izgledno je da se u Zadru dogodila demokratska revolucija odnosno Zadar 2021. godine započinje s jednim novim kalendarom, a to je demokratski kalendar. Grad Zadar je prestao biti utvrdom HDZ-a i postao je slobodan grad. Danas je prvi dan slobodne grada Zadra. Mi smo sretni i građani grada Zadra trebaju biti sretni i ta naša politička sreća će postati sastavni dio javnih politika – zaključio je.

Novinari su ga upitali koliko je Enio Meštrović, koji je ostvario dobar rezultat, utjecao na SDP-ov uspjeh i koliko im je zapravo glasova odnio.

Vučetić je komentirao kako je Meštrović dio njihove oporbene antihadezeovske scene.

– On je kao takav nastupio iako je Ričard nastupio kao otuđena duša prototipa HDZ-ovca uz vola 90-tih godina. Mislim da je i taj ironijski element pridonio raskrinkavanju onoga i onih politika koje su grad Zadar dovele u ovakvo stanje

Enio Meštrović je čovjek kojeg od kojeg očekujemo podršku kao što bi mu je i mi dali. Enio je integriran u demokraciju i slobodnu grada Zadra – zaključio je Vučetić.

– Po trenutačnim rezultatima smo na trećem mjestu, a za nezavisnim kandidatom Ivicom Žuvelom zaostajemo nekih jedan posto. Nadamo se da ćemo doći na drugo mjestoi da ćemo ostvariti drugi krug. Unaprijed smo saznali da je Žuvela iznimno kvalitetan kandidat i mislim da ćemo prijeći taj jedan posto i da ćemo na kraju u drugom krugu biti mi, a ne Žuvela, kazao je Zlatko marasović, kandidat za župana koalicije “Srcem za Zadar”.