fbpx

ZA DUKIĆA NISU GLASALI NI HDZ-ovci – ERLIĆ: “Alternativa Dukiću je destrukcija, revanšizam i anarhija”

Branko Dukić je na ovim izborima dobio čak 3.244 glasa manje nego na prethodnim izborima. Prema izvoru iz HDZ-a, velik dio članova te stranke apstinirao je od glasanja upravo zbog Dukića i poteza koje je provodio posljednje četiri godine. S druge strane Šime Erlić dao je izjavu gdje se osvrnuo na loš rezultat HDZ-a kao i njihovog kandidata za gradonačelnika. U izjavi Erlić ne najavljuje eventualne pregovore sa Enijom Meštrovićem već napada oporbu te svaku alternativu HDZ-u i Dukiću naziva destrukcijom, revanšizmom i anarhijom!

Konkretno, Dukić je imao na ovim izborima 9.683 glasa, dok je na prethodnim izborima odnio pobjedu sa 12.927 glasova osvojenih u prvom krugu protiv SDP-ove Sabine Glasovac.

“Naša lista je ponovno dobila najveći broj glasova i relativnu većinu u Gradskom vijeću i ja se ovim putem zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore i podržali našu listu i kandidata za gradonačelnika. Međutim činjenica jest da nismo ostvarili rezultat za Gradsko vijeće od prije 4 godine, jer je evidentno kako je dio birača svoje povjerenje poklonio listi Enija Mestrovića, odnosno Ričarda, dok je SDP sa svojom koalicijom također pao prema broju osvojenih mandata”, kazao je Erlić za 057info.

“Po istraživanjima koje imamo uvjerljivo vodi i u drugom krugu, što govori da veliki broj građana prepoznaje što je napravljeno i što se još planira napraviti za Zadar. U gradu je puno javnih projekata koji se trenutno izvode i koji će grad učiniti boljim. Očekujem u drugom krugu da će građani potvrditi taj smjer za razvoj Zadra, jer alternativa tome je destrukcija, revanšizam i anarhija, koji bi unazadili Zadar u odnosu na druge, a to se ne smije dopustiti”, izjavio je Erlić.