fbpx

ZBOG MALOG ODAZIVA BIRAČA Zadar je grad u kojem bez HDZ-ove iskaznice ne možeš više živjeti!

Svi kandidati na lokalnim izborima osim, naravno HDZ-ovih, uvjereni su da se u gradu Zadru više ne može živjeti bez HDZ-ove članske iskaznice.

HDZ-ov kandidat Branko Dukić ističe kako ima puno uspješnih Zadrana koji nisu učlanjeni, no ipak je ponosan na one koji iskaznicu imaju. Dukić naravno ne navodi da su isti uspješni Zadrani većinom bliski upravo sa HDZ-om, inače je javno poznato da ne bi opstali.

Svi kandidati se slažu kako Zadar ima velik potencijal, izvrstan geografski položaj i prometnu infrastrukturu te prostora za napredak.

“Prvi je potez da počinje demokratizacija svih oblika života. To znači i decentralizaciju i postavljanje političkih, a ne stranačkih ciljeva”, kaže Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar.

Mario Skelin (DSU-HNS-HSLS) obećava da će mu prvi korak biti ukidanje plaćanja vrtića za svu djecu čiji su roditelji prijavljeni u Zadru.

Rade Škarica iz MOST-a bi u omogućio socijalnu stanogradnju, objedinio javnu nabavu i bio pažljiviji u prostornom planiranju, dok bi Biloglav iz Domovinskog pokreta radio reviziju svih već pripremljenih planova.

Enio Meštrović odnosno ‘Ričard’ s druge strane nudi malo drugačije akcije nakon izbora, a kako tvrdi; “gradu prvo treba vratiti dušu”.

Grad Zadar je već 30 godina pod direktnom krontrolom HDZ-a što se definitivno može nazvati političkim monopolom u kojem više nema demokracije. HDZ kontrolira životom grada, političkim i javnim, kontrolira sudbinu i budućnost Zadra sa oko 11.000 glasova svojih birača, a sve zahvaljujući malom odazivu birača. Upravo zbog malog odaziva birača te discipliniranim biračima HDZ-a, to im sve uspjeva već tri desetljeća.

Ako želite promjene, ne kukajte po društvenim mrežama u komentarima već izađite na izbore!