fbpx

ČISTKE U HOLDINGU Uhićen šef GSKG tvrtke i tri građevinska poduzetnika

Kriminalisti iz Policijskog nacionalnog Uskoka (PNUSKOK) u četvrtak ujutro su u koordinaciji s USKOK-om, na području Zagreba uhitili više osoba zbog sumnji na gospodarski kriminal povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom (GSKG), neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Šef Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo Nikola B. osumnjičen je za primanje mita, a druge tri osobe, koje su građevinski poduzetnici, za davanje mita. Prema neslužbenim informacijama, moglo bi biti još osoba privedeno.

Kako doznajemo, šef gradske tvrtke dogovorio je s navedenima da njihove firme dobiju poslove građevinskih radova i hitnih intervencija u zgradama kojima upravlja GSKG, a oni njemu daju određeni postotak.

GSKG je tvrtka u vlasništvu Zagrebačkog holdinga, a koja upravlja stambenim objektima.

U tijeku su pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik GSKG-a.

Ostale osobe su privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om.

Inače, GSKG je vodeći upravitelj stambenih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj, a prema podacima s njihove web stranice održavaju i upravljaju s oko 173 tisuće prostora, ukupne površine više od 10.000.000 četvornih metara.

Inače, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

“Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).