fbpx

Da je kafić na trgu zabranio ulaz HDZ-ovcima, poput onog u Rijeci, ne bi imali problema s Berošem

Cijele trakavice oko incidenta u kojem je sudjelovao ministar Beroš, kada je demonstrativno napustio zadarski kafić Gray Bar zbog konobarice koja nije željela staviti masku, svi bi bili pošteđeni da je vlasnik kafića zabranio ulazak HDZ-ovcima, poput kafića Three Moneys u Rijeci. Elegantnije je to rješenje nego dokazivati je li konobarica trebala nositi masku ili ne, ima li astmu ili nema te jesu li maske ili nisu nosili i drugi konobari.

Ministar Vili Beroš osvrnuo se jutros na jučerašnji događaj u Zadru, gdje je namjeravao popiti kavu u kafiću no otišao je nakon što konobarica nije udovoljila njegovoj molbi da stavi zaštitnu masku.

“Kakav bih bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti u tom kafiću sa stranim gostima koji su čak meki imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno, pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Čak dapače, ja se ispričavam ukoliko djelatnica imala neke zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je isto tako priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, da li i ona ima zdravstvene tegobe?”, pitao je Beroš, dodajući da ne želi polemizirati.

I tu je u pravu.

Cijele polemike ne bi bilo da je u kafiću u Zadru stajao isti natpis kao i u onome u Rijeci – “HDZ-ovcima ulaz zabranjen”.