fbpx

Dvojica provalila u trgovinu u Briševu, jedan od njih maloljetan

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela na širem zadarskom području.

Naime, u ponedjeljak kasno navečer u Briševu policijski službenici su postupajući po dojavi o provali u trgovinu zatekli dvije osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Također je nedaleko od trgovine pronađen automobil na kojeg su postavljene registarske oznake koje tom automobilu ne pripadaju.

29-godišnjak u zadnje dvije godine provalio u 11 trgovina

Zatečene osobe su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno je da se radio o 29-godišnjaku i maloljetnoj osobi u dobi od 16-godina, koje se sumnjiči da su neposredno prije dolaska policijskih službenika provalili vrata na skladištu trgovine u namjeri izvršenja kaznenog djela.

Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog teške krađe u pokušaju, dok se protiv 29-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Provedenim daljnjim kriminalistički istraživanjem, 29-godišnjaka se sumnjiči da je u protekle dvije godine na zadarskom području počinio još jedanaest teških krađa provaljivanjem (ili pokušaja) u razne trgovine.

Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa.