fbpx

ENIO MEŠTROVIĆ: Ostajemo svoji do kraja, za osude nas nije briga

Enio Meštrović, odnosno Ričard komentirao je činjenicu da HDZ prvi put u 31 godinu nema većinu u Gradskom vijeću.

Novi šef Gradskog vijeća je Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar, a njegov zamjenik je upravo Enio Meštrović s iste liste.

“Ovom situacijom ostajemo korektiv, svoji do kraja, ni lijevo ni desno, ostajemo uz narod, na braniku malog čovjeka. To je veliki plus za građane Zadra”, rekao je Meštrović.

Na pitanje hoće li biti riječ o tvrdoj kohabitaciji, s obzirom na to da HDZ ima 11 mandata, SDP 8, a lista okupljena oko Enia Meštrovića 7, Enio Meštrović kazao je da su ljudi u cijeloj Hrvatskoj navikli na višestranačka jednoumlja – HDZ ili SDP, pa će sve što će oni odlučili biti u interesu građana, ali i osuđeno s jedne strane, za što ih, kaže, nije briga.

“Izbori su pokazali da je HDZ kažnjen zbog bahatosti, a SDP još nije sazrio u ovom gradu, što govori i rezultat”, rekao je.

Hoće li i Ričard biti u Gradskom vijeću?

Na pitanje zašto nije prihvatio ulogu predsjednika Gradskog vijeća, rekao je da su trebali biti izabrani jednoglasno, a onda se u neki trenucima oni nisu odredili ih se tjeralo da kažu na čijoj su strani i s kim će utvrditi većinu.

“Ljudima nije jasno da postoji netko drugačiji u ovoj državi. Nakon 30 godina svakakvih političara teško je ljude uvjeriti da postoje drugačiji političari. Ostajemo pri svome, nećemo se prikloniti nikome”, ustvrdio je.

Na pitanje hoće li se Ričard prikazati i u Gradskom vijeću, Meštrović je rekao da je Ričard “nezadovoljan jer nije uzeo pare”.

“Iz mene će sigurno u Vijeću progovarati puno naših noćnih razgovora koje ćemo voditi doma, nasamo”, dodao je.