fbpx

GRMOJA O UHIĆENJIMA: Moćnike ne diraju kada im je glas presudan za Vladu, kad padnu, idu privođenja

“Apsolutno podržavamo sve aktivnosti policije i Uskok-a koje se događaju posljednjih nekoliko tjedana, želimo da se sav kriminal, indicije koja ukazuju na kaznena djela, da se to raščisti i poručujemo da imaju partnera u gradskoj vlasti, nadam se da smo poslali pozitivan signal da je vrijeme da se taj kriminal raščisti”, komentirala je saborska zastupnica Možemo Sandra Benčić današnja uhićenja bivših suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Benčić kaže, istrage traju dugi, a napominje da je HDZ odbio Saborsko istražno povjerenstvo koje bi detektiralo koje su ključne točke koje onemogućuju brže pravosudno djelovanje.

Komentirala je i uhićenje šefa HRT-a Kazimira Bačića.

“To je neki odvojeni slučaj, istrage su tajne, postoje indicije da je povezano sa Gradom Zagrebom i bivšim gradonačelnikom”, rekla je i potvrdila da je Uskok u Gradskoj upravi, no ne zna koje dokumente izuzimaju.

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja, također je komentirao današnja uhićenja.

“Sve sam to doživio, kada politički akteri koji su moći i kada im je glas presudan za Vladu, ništa se ne događa, a kada padnu imamo spektakularna uhićenja. No, bojim se da ćemo ponovno gledati stvari koje neće dovesti do pravde. Bojim se da DORH radi po nalogu iz Banskih dvora, ovo je samo pokazna vježba da se pokaže da nema nedodirljivih, nažalost, to nije istina. Ne dira ih se kada su presudni za moć i vlast”, rekao je Grmoja.

Na pitanje tvrdi li da je HDZ rekao da je dobar trenutak za uhićenje, Grmoja kaže:

“Da, da mogu pričati o borbi protiv korupcije”, rekao je za N1.

U tijeku je velika akcija policije i USKOK-a, a policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a došla na vrata više osoba na području Zagreba. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine. Uhićeni su, neslužbeno se doznaje, Zdravko Krajina, Jelena Čeklić, Andreja Šulentić, Denis Mohenski i Vladimir Džajo. Uhićen i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.