fbpx

HDZ-ova desnica za napad premijera na medije krivi njegova oca i opet otvara pitanje njegova ‘komunističkog pedigrea’

Tvrdnje da je za premijerov napad na medije kriv utjecaj njegova oca Marija Plenkovića, što su plasirali izvori iz visokih struktura HDZ-a bliži desnoj stranačkoj struji objašnjavajući prošlotjedni žestoki Plenkovićev obračun s novinarima i medijima, opet otvaraju put propitivanju političkog kursa kojim Plenković upravlja HDZ-om

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković o svojim se medijskim istupima konzultira ili je pod znatnim utjecajem svog oca Marija Plenkovića. Te su tvrdnje Nacionalu plasirali izvori iz visokih struktura HDZ-a bliži desnoj stranačkoj struji objašnjavajući prošlotjedni žestoki Plenkovićev obračun s novinarima i medijima.

Pripisivanje utjecaja njegova oca Marija Plenkovića na premijera ima puno širu pozadinu i praktički je ekstenzija koordiniranog novopokrenutog unutarstranačkog udara na Plenkovića. Plasiranjem tih tvrdnji, zbog konteksta koji se s desnice pripisuje javnom i profesionalnom angažmanu Marija Plenkovića, otvara se prostor novom propitivanju političkog kursa kojim Plenković upravlja HDZ-om. A to upravo odgovara stranačkoj desnici, nezadovoljnoj zbog politike desnog centra koju je Plenković u HDZ-u afirmirao.