fbpx

Horvatinčić ponovno zatražio odgodu odlaska u zatvor, sve do kraja godine

Foto Ivica Tomić

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić ponovno je zatražio šestomjesečnu odgodu odlaska u zatvor na izdržavanje kazne zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su 16. kolovoza 2011. godine kod otočića Lukovnjak u primoštenskom akvatoriju poginuli talijanski supružnici Salpietro.

Od časa kad je uzrokovao nesreću do kraja 2019. godine trajali su više-manje tipični hrvatski sudski postupci u kojima je prvo dobio uvjetnu osudu, drugi put je oslobođen, da bi tek iz trećeg pokušaja bio osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Presuda je postala pravomoćna 2019. godine, a Horvatinčićevo zdravstveno stanje u međuvremenu se pogoršalo, bio je na operaciji u inozemstvu, sada prolazi kroz fizikalnu terapiju koju ne može dobiti u hrvatskom zatvorskom sustavu.

U novom zahtjevu Horvatinčić traži odgodu odlaska u zatvor do 31. prosinca, a prilaže i liječničku dokumentaciju iz Poliklinike Peharec u koju ide na terapiju te datum naredne terapije najavljene za srpanj.

Na zagrebačkom Županijskom sudu sutkinja koja će odlučivati o ovome vraća se s godišnjeg odmora idućega tjedna.

Horvatinčić je dosad dobio tri odgode odlaska u zatvor: u ožujku i listopadu prošle godine po šest mjeseci, a u ožujku ove godine tri mjeseca iako je tražio šestomjesečnu.

U Remetinec se trebao javiti u četvrtak 1. srpnja, ali očito je da neće.