fbpx

MILANOVIĆ: ‘Hreljnim prelaskom u HDZ treba se pozabaviti USKOK, i to odmah!’

Zoran Milanović dao je intervju za Večernji TV u kojem je komentirao novi dogovor između Andreja Plenkovića i Silvana Hrelje. Naime, Plenković je ranije izjavio kako su sa saborskim zastupnikom HSU-a dogovorili protokol o razumijevanju i suradnji koji će trajati cijeli mandat.

Milanović je na pitanje što misli kako će se u petak postaviti Silvano Hrelja, novi član vladajuće većine, odgovorio: “Ne, ne znam ni kako će se postaviti Milorad Pupovac. Milorad Pupovac je odavno prestao biti netko koga treba štititi. On je silnik. Čovjek koji debelo nesrazmjerno ima utjecaj na politiku u Hrvatskoj”, kazao je te dodao: “Ja uvijek, to se odnosi i na njega i na njegove, štitim i pokušavam verbalno stati na stranu slabijih. Najlakše udarati po slabijima, no odavno ta ekipa ne predstavlja slabije”, navodi te se osvrće na situaciju s Hreljom.

“Hrelja nije prvi put ušao na listi opozicije i to vrlo jake opozicije. I sada je odjednom prešao Plenkoviću. To je puno gore od ovoga što se događa u pravosuđu. To našu javnost, ne na razini poruke, nego na razini grča i bijesa, naprosto izluđuje, baš tako izluđuje. To je znak da nema nikakvih pravila. Za mene je to posao za Uskok istog trena, jer pitam se zašto je godinu dana u zatvoru proveo Željko Sabo. Radi nekakvog frivolno lascivnog razgovora sa nekakvom damom koja je gdje sada, kako ja nagrađena”, kazao je Milanović. Na pitanje smatra li daje Hrelja “žetončić”, odgovora: “To ste vi rekli. Sve sam vam rekao. To je nešto što je užas. Mrtvi hladni. Pazite, u podršci toj Vladi, samo da razotkrijemo tu prijetvornost, je i čovjek je koji je najbliži suradnik Branimira Glavaša”, kazao je te dodao: “Zna se tko je njegov zastupnik i predstavnik u Saboru i kako je došao na listu. Pupovac s tim nema nikakvih problema. Ti ljudi su naprosto neizdržljivo prijetvorni. To je problem. Gdje kog takneš, ne valja”, zaključuje Milanović.