fbpx

Nakon dinamita na zagrebačkom Laništu, bomba ispod auta u Splitu

I drugu noć za redom u Hrvatskoj je odjeknula eksplozija. Nakon dinamita čija je eksplozija razorila treći kat zgrade u zagrebačkom Laništu, noćas je eksplodirala i bomba postavljena pod automobil u Splitu.

Sinoć oko 1 sat iza ponoći u Splitu u Osječkoj ulici došlo je do aktivacije eksplozivnog ili pirotehničkog sredstva postavljenog ispod osobnog automobila, izvijestila je splitska policija, a prenosi Dalmacija News.

Automobil na Gripama je u eksploziji djelomično oštećen. U događaju nema ozlijeđenih osoba. Na mjestu događaja danas će se izvršiti očevid.

A očevid još uvijek traje i na zagrebačkom Laništu.

Dok zagrebački kriminalisti intenzivno nastoje razriješiti slučaj postavljanja razorne paklene naprave ispred vrata stana u kojem je spavala majka s dvojicom sinčića, partnerica USKOK-ova optuženika Tomislava Sučića, stanari kućnog broja 26 ulice Lanište pokušavaju vratiti život u normalu.

Ogromne količine stakla, šute i metalnih konstrukcija po hodnicima i dalje nijemo svjedoče o hororu koji ih je sve snašao pod okriljem noći na ponedjeljak nakon što je eksplodirala veća količina dinamita ispred stana Sučićevih. Sučićevoj partnerici, koja se nakon sanacije ozljeda nosa, pojavila u pratnji policije u stanu kako bi uzela osnovne stvari za sebe i za djecu, ali i vrijednosti, ponuđena je policijska zaštita.

Cijelu noć nakon nemilog ataka zagrebačkog podzemlja i poruke koju su svojim jezivim činom poslali Sučiču, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Remetincu, zgradu je čuvala policija. Naime, imovina stanara ostala je nezaštićena jer su im vrata stanova uništena.

Iz novozagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva otkrivaju da je slučaj okarakteriziran kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te da je aktivirana eksplozivna naprava za koju još nije utvrđeno kakve vrste.

Hrvatska se očito suočava s mafijaškim obračunima u kojima srećom do sada nije nitko stradao.

Što za to vrijeme radi policija?