fbpx

NJIMA NE SMETA Zadarskom HDZ-u, Dukiću i Longinu kampanju vodi registrirani obiteljski nasilnik – sociopat!

Gradonačelnik Branko Dukić obiteljski je čovjek, kako on to voli naglašavati svaki put kada se kandidira u sjeni Božidara Kalmete za neku poziciju kao što je sada drugi mandat za gradonačelnika Zadra. No istog tog obiteljskog čovjeka odjednom ne zanima povijest obiteljskog nasilja njegove glavne osobe za kampanju i oglašavanje u toj kampanji.

Naime, radi se o njegovom kolegi iz stranke HDZ kojemu je očito sve dopušteno dok se od njega ima koristi. Prema našim saznanjima, slučaj obiteljskog nasilja je prijavljen policiji ali je kasnije zataškan ili su članovi obitelji povukli prijave te nikad nije rezultirao kaznenom prijavom. Svejedno, slučajem su se itekako bavili radnici zadarske Socijalne službe koji su, prema našim saznanjima, imali pune ruke posla kako bi zaštitili članove obitelji od nemilosrdnog nasilnika te im pružili čak tajno utočište kako ih nasilnik ne bi mogao pronaći. To dovoljno govori o količini nasilja koje je odigravalo u toj obitelji.

Ni Božidar Longin nije puno bolji. Kao kandidat za župana Zadarske županije također je angažirao istu osobu. Veći dio sredstava za kampanju uplatio je upravo tvrtki čiji je vlasnik već spomenuti registrirani obiteljski nasilnik, sa čijim obiteljskim nasiljem i njegovim posljedicama se dugo vremena bavila upravo zadarska Socijalna služba. 

Prema našim informacijama o cijelom slučaju dobro je upoznat kompletan zadarski HDZ, od Božidara Kalmete do čistačice HDZ-ovih prostorija, no to ih nije spriječilo da istu osobu angažiraju da im vodi većinu kampanje.

Naime, već godinama istoj osobi kao i njegovoj tvrtki, HDZ pogoduje politički, a prema našim neslužbenim informacijama, uplate prema toj tvrtki su zapravo fiktivne s obzirom da ista tvrtka na svakim izborima ‘vraća dug’ HDZ-u za otvorena pogodovanja u poslovanju, pogodovanja u koncesijama i sl.

Da se radi o vrlo osjetljivoj temi za spomenutog nasilnika, vlasnici medija kao i novinari koji su istaživali spomenutu temu upravo zbog političke pozicije i poslovne aktivnosti nasilnika u suradnji sa javnim institucija Grada Zadra i Zadarske županije, primili su direktne prijetnje i napade, a isti nasilnik se ne ustručava ni manipulirati osobama kao ni klevetati svakog tko se dotakne navedenu temu. Osobe koje su sa njim komunicirale doživjele su ga kao iznimno arogantnu i egocentričnu osobu sklonu manipulacijama.

Za mišljenje o profilu osobe, s obzirom da se radi o nekom tko provodi nasilje čak i nad vlastitom obitelji, upitali uglednog hrvatskog psihijatra Prim. Roberta Torrea dr. med., koji je ZADARdanas bio kratak, odnosno je izjavio kako je osoba sa navedenim karakteristikama, manipulacije, egocentričnosti, arogantnosti i sklona obiteljskom nasilju, ima sve elemente jednog – sociopata.