fbpx

Plenković dolazi u Split, sastaje se s HDZ-ovim županom i odlazi na košarku, ali nema vremena za gradonačelnika Ivicu Puljka

Premijer Andrej Plenković u srijedu će posjetiti Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, no neće se susresti i s novoizabranim gradonačelnikom Ivicom Puljkom (Centar). Iz Vlade nisu ponudili objašnjenje ovog poteza

Plenković će ipak imati vremena susresti se s HDZ-ovim županom Blaženkom Bobanom: u poslijepodnevnim satima zajedno će obilježiti početak radova na izgradnji prve faze Nastavnog regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga vatrogastva u zaseoku Brčići, neposredno pored izlaza s autoceste kod Vučevice. Radi se o projektu prekogranične suradnje Hrvatske i Italije, financiranom europskim sredstvima, čija vrijednost zasad iznosi 32 milijuna kuna.

Ovaj projekt u medijima su posprdno nazivali ‘Sanaderovim Disneylandom’, budući da će se nalaziti u rodnom mjestu političkog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera.

Nakon postavljanja kamena temeljca u Vučevici, premijer Plenković zaputit će se u Split na košarkašku utakmicu – odnosno susret reprezentacija Hrvatske i Brazila u sklopu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Ovo će, inače, biti prvi sportski događaj od početka pandemije na kojemu će biti dozvoljen puni kapacitet gledališta: stožer civilne zaštite dozvolio je ulazak čak deset tisuća navijača pod uvjetom da su cijepljeni, testirani ili preboljeli COVID-19.

Glasnogovornika Vlade Marka Milića upitali smo zašto nije predviđen i susret s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom, koji je odmah po preuzimanju dužnosti kazao da se tomu nada ‘u što skorijem roku’. Nije nam odgovoreno, tek je rečeno da premijer dolazi u Split ‘u povodu košarkaškog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a koji je i Vlada poduprla’. Ivica Puljak u utorak je također upitan o ovoj temi, a odgovorio je kurtoazno:

‘Nismo imali predviđen sastanak, ako se promijene neke od okolnosti, izvijestit ću vas’, rekao je splitski gradonačelnik.

Kao jedina mogućnost mogućnost kontakta premijera i gradonačelnika tako ostaje njihov slučajni susret na košarkaškoj utakmici.