fbpx

PLENKOVIĆ REPORTERU N1: “Malo ste svi skupa postali prebahati” i ljutito prekinuo presicu

Danas se u Zagrebu održao koalicijski sastanak. Premijer Plenković nakon sastanka ponovno je komentirao medije.

“Sve je bilo dobro, koalicija funkcionira normalno”, izjavio je Andrej Plenković nakon sastanka koalicije. “Očekujemo da će predviđeni deficit biti na razini drugi članica EU-a”, rekao je.

Rekao je da su glavni razlog rebalansa proračuna troškovi koronakrize i manjak sredstava za zadravstvo.

“Minus 3,8 posto je naš cilj, sve je to očekivano”, rekao je Plenković, dodajući da će tako predviđeni deficit biti na razini drugih članica EU-a i da će nam omogućiti nastavak puta prema eurozoni.

Komentirao je i svoje jučerašnje izjave o analitičaru Draženu Laliću, kojega je nazvao plaćenikom.

“Što se tiče priopćenja politološkog društva, meni je žao da nisu reagirali kad je Milanović govorio o Puhovskom, to je bilo daleko gore. Ono što sam ja rekao je činjenica, istina. Javnost ne zna, kad gleda te analitičare po televizijama, ne zna tko ima kakav background i za koga agitira. U javnosti nisu svi jednako informirani. Nije u redu da je netko tko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svoga. To nije objektivno i nepristrano i nije ok. Nije to da ja zabranjujem nekome da kaže što misli, ali onda treba reći koja je njegova politička opcija. Da se zna da je on komentator koji agitira za lijeve opcije, javnost mora to znati. A ne da je on kao neutralan, a da gadi kandidata HDZ-a, a hvali nekog drugog. Ja ću se tome usprotiviti”, rekao je Plenković.

“Valjda ja kao političar mogu reći što mislim o tome da netko kao stručnjak ulazi u medijski prostor, a gadi jedne i hvali druge”, dodao je.

Plenković i dalje inzistira da se u kampanji Davora Filipovića gadilo.

“Lalić se referirao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način Izvrijeđao ga je. U svakom slučaju, ja ću govoriti što hoću”, rekao je.

“A što vi mislite da Ivan Radić nije bio moj izbor? Ne znam s kojom ste vi agendom tu došli. Vi ste namjerno stavljali krivo ime našem kandidatu. Kome vi prodajete te priče? Moja priča je sasvim točna i istinita, to je jednostavno tako. Ništa neće promijeniti moj stav i moju želju da to govorim”, rekao je Plenković reporteru RTL-a te dodao:

“Ne znam otkud teza da su Mihanović i Filipović moji kandidati, a Radić nije? Svi kandidati su moji, i oni koji su dobili i oni koji su izgubili. Svi su mediji pratili četiri najveća grada, a imali smo više pod 500 utakmica. Sve se svelo na ankete u četiri najveća grada. Bio je očit napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu, nema onog tko je budan i trijezan pratio kampanju, a da to nije vidio”, rekao je Plenković.

“Mediji nisu svete krave”
Rekao je da mediji nisu svete krave te da on ima dužnost braniti svoj stav.

O Tomaševiću i obnovi Zagreba, hoće li se sresti?

“Ja sam samo vidio da je zahvaljujući medijskog manipulaciji, kad ste skratili moju izjavu, on je odgovarao na nešto što nisam rekao. Kada ja kažem da je Možemo! parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu onu Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 milijardi eura za financijski okvir. kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo! protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

“Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića zašto je toliko fiksiran na medije.

Novinar N1 Hrvoje Krešić rekao je premijeru da se, ako već toliko želi uređivati medije, javi na natječaj, koji je zasad otvoren samo za studente, ali može brzo napredovati u piramidi, na što je uslijedio oštar odgovor premijera.

“Gospodine Krešić, sad već idete u duboke offside, malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ja to govorim kao predsjednik Vlade, kao netko tko nosi malo veće probleme, svakoga dana rješava malo veće probleme nego vi. Ovo da si vi umišljate da prema meni možete nastupati profesorski i glumatati tipa ‘dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga’ , to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku. Dobro? Ovo je jedan sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nemojte”, odgovorio je Plenković na sljedeće Krešićevo pitanje te napustio konferenciju.