fbpx

POGINUO MOTOCIKLIST U Turnju vozačica terenca započela skretati u lijevo i oduzela prednost motociklistu

Jučer, 6. lipnja oko 17 sati na DC-08 u Turnju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 50–godišnji hrvatski državljanin.

Sumnja se da je do nesreće došlo kada je 70-godišnja vozačica upravljajući osobnim vozilom marke Jeep Grand Cherokee, zadarskih registarskih oznaka krećući se u smjeru Zadra te dolaskom do kućnog broja 211, započela radnju skretanja u lijevo prije nego se uvjerila da je može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, kojom prilikom oduzima prednost motociklu zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak te se kretao u pravcu Biograda. Uslijed udara vozač motocikla pada na kolnik dok osobno vozilo prednjim dijelom udara u električni ormarić pokraj kolnika gdje se i zaustavlja.

U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 50-godišnjak je preminuo je na mjestu nesreće, dok su vozačica i 39-godišnji putnik iz osobnog automobila, kolima HMP prevezeni u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozlijede.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 17.30 do 21.05 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.