fbpx

Rastu brojke u Zadru, danas su 42 nova. Božinović: Još se stignemo uozbiljiti

Brojevi novozaraženih u Zadarskoj županiji i dalje rastu – danas ih je 42. Najviše novih slučajeva – 29 – je u samome gradu Zadru.

Šest novih slučajeva povezano je s proslavama krizmi. Udio pozitivnih među testiranima je 11 posto, javlja HRT.

Iako raste broj novozaraženih, u bolnici se smanjuje broj pacijenata. Danas ih je desetero i nitko nije na respiratoru.

Božinović: Još ima vremena da svi najozbiljnije shvatimo svoju ulogu

Njemački državni epidemiološki institut Robert Koch Zadarsku županiju svrstao je u područje niskog epidemiološkog rizika.

To znači da za sve koji dolaze iz Zadarske županije u Njemačku vrijedi obveza prethodne digitalne prijave, negativnog testa kod ulaska u zemlju ili obvezna karantena sve do predočenja negativnog testa. Ravnatelj nacionalnog stožera za Civilnu zaštitu kaže da još uvijek ima vremena da se uozbiljimo.

“Poruka je njihovim državljanima – u one dijelove Europe, u one regije Europe, u regije Hrvatske, županije Hrvatske gdje imate povećanu incidenciju – ne idite. I to ne može biti nikome u interesu. Još uvijek smo na početku sezone i još uvijek ima dovoljno vremena da svi najozbiljnije shvatimo svoju ulogu u ovom nošenju s epidemijom i kontrolom, odnosno sprječavanjem njezinog širenja”, poručio je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.