fbpx

USKOK OBJAVIO DETALJE JUTROŠNJE AKCIJE: uhićena su trojica sudaca i još jedna osoba, istražuju ih i poreznici

U Osijeku je jutros počela akcija uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita. Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je kako je uhićen njegov klijent, osječki sudac Darko Krušlin. Telegramu je upravo potvrđeno da je priveden i poduzetnik Drago Tadić. Kasnije su fotoreporteri snimili i privođenje preostala dva suca, Zvonka Vekića i Ante Kvesića. Vekića je policija pronašla u zgradi gdje živi njegova prijateljica koja se također često spominje u Mamićevim optužbama.

Nešto prije 10 sati USKOK je u priopćenju potvrdio kako su počela uhićenja i “provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba” koja su rezultat “kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija”.

Četiri uhićena, trojica su suci

U priopćenju se ne navode imena osoba ili pojedinosti o slučaju – USKOK piše samo kako se “navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti”.

No, u dopisu stoji i kako se su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca, “u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo”, pa je izvjesno da se radi o ljudima koje je Mamić optužio. “USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, zaključuje se u priopćenju.