fbpx

OVO JE PRAVA SLIKA HRVATSKE Uhićeni kralj Adventa druži se sa šefom SOA-e za gospodarski kriminal

Na Facebook profilu Denisa Mohenskog, koji je uhićen u utorak, u veljači 2019. godine pojavila se zanimljiva fotografija nastala u njegovom bistrou Deno. Fotografiju je na Facebooku prvi objavio vlasnik metkovskog restorana Lopoč Vedran Crta Dragović, ali je pritom tagirao i Mohenskog, pa se fotografija pojavila i na profilu tzv. kralja Adventa.

Na njoj se nalaze umirovljeni HRT-ovi sportski novinari Mićo Dušanović i Drago Ćosić, Denis Mohenski, Vedran Crta Dragović te Igor Batković. Ovaj potonji je posebno zanimljiv budući da se, kako otkriva Net.hr, radi o načelniku Odjela za borbu protiv gospodarskog kriminala i zaštitu gospodarskog sustava u Sigurnosno-obavještajnoj zajednici, odnosno SOA-i.

Zanimljivo je i da USKOK u priopćenju o uhićenjima vezanim za korupciju na zagrebačkom Adventu, kad opisuje Bandićeva koruptivna nedjela, eksplicite spominje razdoblje od kolovoza 2016. do siječnja 2020., pa je neobično da je osoba koja bi se trebala boriti protiv gospodarskog kriminala jela u društvu osobe koja je u tom trenutku bila uključena u nesumnjivo netransparentan model zakupa i podzakupa kućica na Adventu.

SOA šuti

Na temelju fotografije bi se moglo zaključiti da su u prijateljskom odnosu, no, iako je Net.hr pokušao stupiti u kontakt s Igorom Batkovićem, i preko SOA-e i preko MUP-a, do zaključenja teksta nisu primili konkretne odgovore.

“Iz zakonskih i sigurnosnih razloga, nismo u mogućnosti komentirati Vaš upit. Sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, SOA je dužna štititi identitet svojih zaposlenika, kao i podatke o svom postupanju”, odgovorili su iz SOA-e.

Podsjetimo, Denis Mohenski uhićen je u srijedu u velikoj akciji USKOK-a, koji sumnja da je nezakonitostima s dodjelom štandova pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio svom tadašnjem vozaču Zdravku Krajini i Denisu Mohenskom ostvarivanje dobiti od najmanje 5 milijuna kuna koje su sva trojica međusobno podijelila.