fbpx

POGINULO 10 LJUDI Stravična nesreća kod Slavonskog broda – vozač autobusa zaspao

Kako javlja Dnevnik.hr, uhićen je vozač autobusa koji je rano jutros kod Slavonskog Broda sletio s autoceste. Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće. Kazao je kako se, prema dosad utvrđenim činjenicama, radi o slijetanju autobusa na travnatu bankinu, kao i da je autobus prometovao iz Frankfurta u Prištinu.

“Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhićen, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka”, rekao je Pranjić i dodao kako je vozač uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, odnosno da nije koristio prometnu traku nego je sletio.

Vozač iskazao da je na trenutak zaspao

“Koji su razlozi tome, za sada ne možemo govoriti”, rekao je zamjenik državnog odvjetnika. “Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo naknadno utvrđivati”, dodao je Pranjić. U jutrošnjoj stravičnoj nesreći sudjelovalo je ukupno 69 osoba, od toga 67 putnika te dva vozača.

“Deset je osoba preminulo, 42 ozlijeđenih zaprimljeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu, a dvoje u bolnici u Novoj Gradiški. Jedna osoba s ozljedom kralježnice poslana hitno u Zagreb”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije pred brodskom bolnicom.

Od ozlijeđenih, kako je naveo ministar, 15 osoba teško je ozlijeđeno, od toga je troje na operaciji. U nesreći je sudjelovalo i 15 maloljetnika od čega je jedna djevojčica, prema Beroševim riječima, teže stradala. Veleposlanik Republike Kosovo Gëzim Kasapolli ispred brodske je bolnice kazao kako su u autobusu putovali mahom kosovski državljani koji rade u Njemačkoj i koji su putovali na Kosovo na odmor.