fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ: Policijom, DORH-om i sudom se upravlja iz HDZ-a

Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač sazvao je jutros, ispred stranačkih prostorija HDZ-a u Medulićevoj ulici, konferenciju za novinare.

Županijskom i gradskom vijećniku Akcije mladih sudit će se zbog Facebook objave „Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj”

“Prvi put u povijesti ova se sintagma, korištena milijun puta, dovodi u vezu sa sudom i kaznenim progonom. Toga nije bilo ni za najcrnjih totalitarističkih režima. Ni oni sami ne znaju zašto me progone. Suci Općinskog suda kažu da se u Kini jedu psi. Što sam ja ljudožder pa ću ga pojesti? To su nebulozne gluposti. Cilj procesa je da me se izbaci iz javnog i političkog života. Institucije su pod kontrolom HDZ-a. To nije moja konstatacija, već konstatacija predsjednika Milanovića. U Zadru je to gore nego u ostalim gradovima, a nitko iz tih institucija nije smijenjen. Dapače, nagrađuje se poslušnost i podobnost ljudi u policiji, državnom odvjetništvu i sudu, što je dokaz da njima vlada HDZ. Napredovanje u tim institucijama uvjetovano je zaleđem stranke. Ne libe se progoniti nevine ljude, a štititi ljude koji ne bi trebali štititi”, poručio je Pupić Bakrač.