fbpx

BORO MRŠIĆ SUSPENDIRAN Policija ga tražila zbog sumnje da je oteo štićenu osobu i vrijeđao kolegu

Nakon što je u četvrtak smijenjen zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju, bivši šef zadarskog krima priveden je u subotu ujutro oko 6 sati zbog omalovažavanja kolege policajca.

Mršića je prijavio kolega policajac koji je bio u pratnji štićene osobe. Mršić se sastao sa štićeno osobom navodno na njeno traženje, a od pratnje je zatražio da ga puste neko vrijeme da se s istom osobom provoza kako bi sami mogli razgovarati, kao što su dosad inače znali napraviti, jer je Mršić kao šef krima toj osobi osigurao 24-satnu policijsku zaštitu. Tome se usprotivio jedan kolega kazavši Mršiću da se ne može tako ponašati.

Mršić je svejedno ušao u automobil štićene osobe i nakon 20 minuta, kad su se vratili do Mršićevog automobila, dočekao ih je policijski presretač. Policajac iz pratnje štićene osobe koji se suprotstavio Mršiću u međuvremenu je obavijestio Operativni komunikacijski centar PU zadarske koji je zapovjedio svim ophodnjama da odmah obustave trenutna postupanja i da tragaju za vozilom štićene osobe koja je navodna oteta policiji. Ubrzo se na lokaciju pojavio i novi načelnik krima Željko Pilipović koji je Mršiću rekao da moraju u policijsku postaju.

Dolaskom u postaju Mršiću je pozlilo te je hitno prevezen u zadarsku bolnicu gdje je izgubio svijest. Nakon obavljenih pretraga doveden je ponovno u policiju gdje je saznao da je priveden zbog vrijeđanja, odnosno omalovažavanja kolege. Potom je uz prekršajnu prijavu otpraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru nakon čega je pušten. Istovremeno je Mršić udaljen s dužnosti dok se protiv njega ne završe pokrenuti disciplinski postupci.

Podsjetimo, Mršić je u srijedu skrivio prometnu nesreću kod Bibinja vozeći pijan luksuzni Mercedes u vlasništvu renta-cara. U nesreći je lakše tjelesne ozljede zadobila 28-godišnja vozačica iz Zagreba. Mršić je nakon toga svoj mandat stavio na raspolaganje načelniku Antonu Dražini koji je njegovu ostavku prihvatio i rasporedio ga na drugo radno mjesto unutar krim policije. Mršić je sada suspendiran, a kakve će to sve imati posljedice na njegovu karijeru, tek treba vidjeti.