fbpx

Gradonačelnik izbjegava sudjelovati na Gradskom vijeću – “traži stado i(li) pastira”

Gradonačelnik Dukić sudjelovao je samo na Aktualnom satu te na točki o poslovanju HNK Zadar i to samo kako bi rekao da je to prvi put da se podnosi izvještaj o poslovanju kluba sa Stanova. Gradonačelnik to naravno drži svojom ‘zaslugom’.

Umjesto NK Zadar, čiji je većinski vlasnik bio Grad Zadar, sada je udruga osnivač HNK Zadar. Umjesto sponzorskog iznosa kako se u proračunu do sada vodila dotacija NK Zadru, daje se pozajmica od 2.5 milijuna. A onda se u srpnju poveća za još 240 tisuća kuna za plaće i najavi nova pozajmica za dogodine. Ukratko, isto sr*nje, novo Dukićevo pakiranje.

Izostanak zadarskog gradonačelnika sa sjednice Gradskog vijeća na kojoj je, po prvi put u 30 godina, drugačiji omjer snaga, komentirao je Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća, na svom Facebook profilu.

“Gradonačelnik uglavnom nije bio prisutan. Poslije je rekao i zašto.. Naime, on smatra da svakom stadu treba pastir. Nije mi bilo potpuno jasno je li, umjesto da bude na GV, tražio pastira ili stado i pastira”, napisao je Vučetić.

S druge strane kako gradonačelnika nije bilo na Gradskom vijeću, provjerili smo njegov Facebook u potrazi za nekom konkretnom izjavom. No, gradonačelnik ništa nije komentirao.

Gradonačelniku Dukiću očito ne odgovara novi omjer snaga u Gradskom vijeću pa je odlučio isto vijeće – izbjegavati.