fbpx

Mario Plenković nakon otkrića o seksualnim aferama promoviran u Europskoj akademiji

Otac premijera Andreja Plenkovića, o čijoj je spornoj prošlosti i optužbama za seksualno uznemiravanje studentica, u međuvremenu se prijavio za delegata Europske akademije znanosti i umjetnosti za Hrvatsku – i pobijedio, piše Nacional

Mario Plenković, otac premijera Andreja Plenkovića, izabran je u Europskoj akademiji znanosti i umjetnosti za delegata, odnosno predstavnika hrvatskih članova Akademije. Riječ je o prestižnoj funkciji jer Mario Plenković time pred Europskom akademijom znanosti i umjetnosti, čiji je član od 2014. godine, sada predstavlja svih 27 hrvatskih članova, među kojima su i rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, muftija dr. Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, politolog Dejan Jović, psihijatar Miro Jakovljević, ekonomist Velimir Srića, neurokirurg Krešimir Rotim, ginekolog Asim Kurjak i još osamnaest osoba.

Tu vijest službeno potvrdila Doris Klinda iz Odjela međunarodnih odnosa i marketinga Europske akademije znanosti i umjetnosti, koja je navela: “Profesor Mario Plenković izabran je kao delegat za Hrvatsku krajem srpnja 2021. od Senata Europske akademije znanosti i umjetnosti. Delegati vode delegacije svih članova pojedine zemlje u suglasnosti s Predsjedništvom, a u tehničkim pitanjima također s dekanima akademskih klasa. U slučaju Hrvatske, svi članovi iz vaše zemlje bili su pozvani od Ureda da se prijave za delegate. Od dvojice kandidata koji su se prijavili, Senat Akademije tajnim je glasovanjem izabrao profesora Plenkovića.”