fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: Pošaljite inspekciju u kavanu ‘Lovre’ jer ju je Zrilić nezakonito dao u podnajam!

Marko Pupić Bakrač postavio je pitanje na Aktualnom satu Gradskog vijeća vezano uz dugove Zdenka Zrilića prema Gradu Zadru. Pročelnik Ivan Mijolović mu je zadnji put odgovorio da je dug oko 770 tisuća kuna. Pupića je također zanimalo znaju li u Gradskoj upravi da je kavanu Lovre Zrilić dao u podnajam zagrebačkoj tvrtki, iako se gradski prostori ne mogu davati u podnajam.

Postavio sam pitanje i dobio odgovor da su poduzeća Zdenka Zrilića dužna Gradu Zadru oko 770.000 kuna i da prisilne naplate nije bilo nego su uzete mjenice. Za njega ne vrijede pravila kao za sve druge. Kafić Lovre je nezakonito dao u podnajam nekoj zagrebačkoj tvrtki iako se to s gradskim prostorom ne smije raditi. Što ćete poduzeti, pitao je Marko Pupić Bakrač gradonačelnika Branka Dukića.

“Prema svim zakupcima je standard isti, zakonitost i legalnost ugovora”, odgovorio je pročelnik Korona, na što je Pupić Bakrač zatražio da se pošalje inspekcija i da mu se dostavi popis svih korisnika gradskih prostora, jer je izvjesno da takvih slučajeva ima i više.

“Zrilić je za vrijeme rata na suspektan način došao do vlasništva nad zemljištem Zadranke. Bio je na predstavljanju UPU arhitekt Marušić (izrađivač plana, pr. a.), ali prihvaćam sugestiju da on dođe na Gradsko vijeće, da se vidi koliko je taj plan nebulozan i koliko je u interesu investitorima. Najviše zgrade mogu se graditi u prvom redu do mora, baš tamo gdje je zemljište Zdenka Zrilića. Ovdje na Gradskom vijeću kada sam se svađao sa Sinovčićem rekao sam da je kriminalac, rekao sam da je Bore Mršić kriminalac u policiji, a evo sad kažem i da je era Zdenka Zrilića prošla, počnite mu naplaćivati dugove”, poručio je Pupić-Bakrač.