fbpx

Meštrović traži objavu ugovora KK Zadar: “Počelo je. Pritisak sa svih strana..”

Enio Meštrović odnosno Ričard reagirao je postom pod nazivom Neka igre počnu i zapravo potvrdio da simbol grada košarke, KK Zadar neće dobiti sredstva iz proračuna ukoliko se ne objave svi ugovori.

Iz kluba su to nedavno odbili uz obrazloženje da je riječ o tajnim poslovnim ugovorima. Predsjednik gradskog vijeća Marko Vučetić je pak pozvao DORH i USKOK u KK Zadar. Enio Meštrović je podsjetio i na nerealizirano obećanje gradonačelnika Zadra iz HDZ-a o nabavci linearnog akceleratora za onkološke bolesnike…

Post prenosimo u cijelosti.


– Počelo je. Pritisak sa svih strana da se izglasa rebalans i uplata još tri milijuna kuna košarkaškom klubu u ovoj kalendarskoj godini.

“Grad Zadar je većinski vlasnik KK Zadra koji mora brinuti o svojoj imovini” – kaže direktor Žilavec.

I potpuno je u pravu. Da bi mi odgovorno brinuli o svojoj imovini treba samo: – financijski izvještaj do 01.06. 2021. godine – svi ugovori (tajni) na uvid svim vijećnicima grada Zadra – program (vizija održivosti) i aplikacija o trošenju svake kune u KK Zadru (od grada, sponzora i ulaznica) Jednostavno… sve na stol i nema pritiska.

P.S. Linearni akcelerator je trebao doći odmah poslije izbora.

Nova projekcija je 2024, za sljedeće izbore. Imamo 2,4 milijuna kuna skupljenih sredstava za taj uređaj – kaže gradonačelnik Dukić.

A mi odlučujemo o tri milijuna kuna za održivost kluba koji, i nakon predstečaja, financijski tone iz godine u godinu u milijunskim iznosima.

Kome proslijediti novac?

Ljudima koji se igraju ili bolesnicima s čijim se životom igraju!?