fbpx

Muškarac (30) u Arbanasima umro nakon konzumiranja kokaina

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je 30-godišnjak, u petak, 13. kolovoza oko 11 sati, prema unaprijed stvorenom dogovoru, došao u kuću koju koristi 29-godišnjak na području gradskog predjela Arbanasi, gdje su, iako svjesni posljedica koje izaziva, zajedno konzumirali drogu kokain, uslijed čega je 30-godišnjak preminuo. O događaju je izviješten nadležni državni odvjetnik.

Policijski službenici su na mjestu događaja izvršili očevid kojom prilikom je pronađeno oko 1.7 grama droge kokain. Na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru provedena je obdukcija. Na tijelu 30-godišnjaka nisu pronađeni tragovi koji upućuju na nasilnu smrt. Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, izuzet je biološki materijal za potrebe daljnjih vještačenja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.