fbpx

Potrošnja putem Visa kripto kartica premašila milijardu dolara u prvoj polovici 2021.

S obzirom na to da je u prvih šest mjeseci ove godine na globalnoj razini potrošeno više od milijardu dolara na robu i usluge putem kripto kreditnih kartica Visa, jasno je da kriptovalute ulaze u novu eru.

S obzirom na sve veći interes potrošača za digitalne valute i tvrtke da ponude proizvode s takvom opcijom plaćanja, Visa nastoji značajno olakšati poslovanje matičnim kripto tvrtkama.

Kako bi stvorio ekosustav koji omogućuje korištenje kriptovaluta kao i bilo koje druge valute, Visa radi s 50 kripto platformi, što olakšava pretvaranje i potrošnju digitalnih valuta sa 70 milijuna trgovaca širom svijeta.

Ovi programi ne zahtijevaju od tvrtki, čak i onih najmanjih, poput kafića ili trgovina, da prihvaćaju kriptovalute izravno na blagajni. S jednostavnim principom “dodirni i idi”, nema potrebe za korištenjem kriptografskih ključeva ili kupnjom specijaliziranih uređaja.

Povezivanje digitalne valute s globalnom mrežom Visa ukazuje na to da bi kripto debitne i kreditne kartice mogle postati široko rasprostranjene u budućnosti.