fbpx

Ravnatelj Đačkog doma traži da se novac za smještaj turista u karanteni uplati njemu na privatni račun (AUDIO)

Policijska uprava zadarska provodi izvide nakon prijave sumnjivih poteza ravnatelja Stipice Radoša (HDZ), a sve nakon objavljene audio snimke na kojoj se čuje kako isti traži da se naknada za boravak stranim turistima zaraženim Covidom-19 u karanteni, uplati na njegov privatni račun

SDP-ov zadarski vijećnik Jure Zubčić objavio je audio snimku na kojoj se čuje kako obnašatelj dužnosti ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru Stipica Radoš (HDZ) traži da se naknada za boravak strane turistice zaražene Covidom-19 u karanteni, koja se privremeno nalazi u domu, uplati na njegov privatni račun. Na snimci se čuje i kako ravnatelj to pravda činjenicom da je računovodstvo đačkog doma trenutno na godišnjem odmoru.

Trošak boravka ove turistice u đačkom domu iznosio je 1.715 kuna. Domaćini strankinje koja se zarazila koronom na kraju su ga uplatili na račun Zadarske županije jer nisu željeli da novac ode na privatni račun ravnatelja Radoša. Zubčić je ovaj slučaj već prijavio Policijskoj upravi zadarskoj, a danas je objavio detalje.

Kao da policajac traži novac na svoj račun

“Stipica Radoš, ravnatelj srednjoškolskog đačkog doma u Zadru u svrhu naplate karantenskog smještaja turista koji su pozitivni na koronavirus šalje svoj privatni bankovni račun. Dakle, želi naplatiti taj trošak na svoj osobni račun. Za usporedbu, to je kao da policajac traži da kaznu za brzu vožnju platite na njegov privatan račun.

Pazite sad, čovjek se pravda da je računovodstvo na godišnjem odmoru. Tako vjerojatno i blagajnica u dućanu kaže da ne može izdat račun jer je netko iz računovodstva na godišnjem. Zar se vama nije dogodilo da vam policajac ne može ispisati kaznu jer je netko iz računovodstva na godišnjem?

Obično kokošarenje čovjeka koji se hvali da je osnivač HDZ-a, a svojedobno je javnosti objašnjavao za kakvu Hrvatsku se borio. Ovim djelima je pokazao za što se stvarno borio i kakvu nam Hrvatsku takvi kao on ostavljaju. Opustošenu, opljačkanu i demoraliziranu državu iz koje svatko normalan s pogledom u budućnost želi otići”, smatra vijećnik Zubčić koji od župana Božidara Longina (HDZ) traži i hitnu smjenu ravnatelja Radoša.

Detalji tajno snimljenog razgovora

U objavljenoj snimci čuje se kako pozivatelj, osoba koja želi podmiriti trošak karantene za turisticu, traži od gospodina Radoša da mu kaže koga će navesti kao primatelja jer za uplatu nije dovoljan samo IBAN.

RADOŠ: “Pa ja sam vam poslao na Whatsapp onaj…”,
UPLATITELJ: “Samo IBAN ste mi poslali. Naziv primatelja trebamo…”
RADOŠ: “Stavite Stipica Radoš samo…”
UPLATITELJ: “To je na privatni, jel?”
RADOŠ: “Ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjem. O tome se i radi”