fbpx

UBOJSTVO U SELINAMA Pijani 25-godišnjak nožem izbo 41-godišnjaka nakon svađe

Policijska uprava zadarska objavila je nove detalje ubojstva kod Zadra, u Selinama.

Naime, nakon što je policija jučer oko 1 sat zaprimila dojavu o tučnjavi u moru pokraj svjetionika u Selinama, dolaskom na mjesto događaja zatečeni su 25-godišnjak i 27-godišnjakinja koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola, a na tijelu 25-godišnjaka uočene su površinske ozljede u vidu oguljotina i ogrebotina.

Posvađali se pa ga izbo nožem

S obzirom na sumnju da je u tučnjavi sudjelovala još jedna muška osoba koja nije zatečena na mjestu događaja, potragom je u moru na udaljenosti od oko 800 metara od obale pronađeno tijelo 41-godišnjaka s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Hitna medicinska pomoć pružila je liječničku pomoć 25-godišnjaku i 27-godišnjakinji na mjestu događaja, nakon čega su oboje uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Obdukcijom na Odjelu patologije Opće bolnice u Zadru utvrđen je uzrok smrti 41-godišnjaka, iskrvarenje kao posljedica ubodne rane oštrim predmetom.

Pokušao pobjeći

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 25-godišnjak, nakon kraćeg verbalnog sukoba na plaži i u moru, fizički nasrnuo na 41-godišnjaka te mu zadao više ozljeda po tijelu te mu, u namjeri da ga usmrti, nožem zadao ubodnu ranu u predjelu leđa. 25-godišnjak se pokušao udaljiti s mjesta događaja, u čemu su ga po dolasku spriječili policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 25-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Druga osoba, 27-godišnja hrvatska državljanka, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštena je iz službenih prostorija policije.