fbpx

VIDEO Žilavec kaže da je KK imovina Grada Zadra, onda je ta imovina – 39 milijuna kuna

Vijećnici Akcije mladih u Gradskom vijeću Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač najavili su danas na konferenciji za medije kako neće podržati rebalans gradskom proračuna kojim bi se za KK Zadar izdvojila dodatna tri milijuna kuna.

“Prvi je razlog netransparentnost poslovanja, jer možemo pratiti samo kako se gubici povećavaju. U prošloj sezoni bilo je devet milijuna kuna, u sezoni prije nje sedam milijuna kuna. Ako se ovakvo poslovanje nastavi, uskoro ćemo opet doći do duga od 100 milijuna kuna kao prije predstečajne nagodbe. Dugovi samo prema bankama tada su bili 70 milijuna kuna, Grad je to na sebe preuzeo, a netko tko danas još hoda gradom na hipoteku je stavio dvoranu u Jazinama. Išlo se u vratolomije s predstečajnom nagodbom i opet se nije nigdje došlo. Po nama, jedino rješenje je napuštanje modela dioničkog društva, povratak na udrugu građana i poslovanje u skladu s financijskim mogućnostima. Jedna od mogućnosti je spajanje sa Sonik Puntamikom, što bi omogućilo igranje u A1 ligi”, poručio je Pupić-Bakrač.

“Stavljaju nas pred dilemu – ako ne date novac, mi nećemo izvući sezonu. Zašto nisu ranije mislili o tome. Koji su bili prijedlozi osim toga da im se daje iz proračuna? Sponzora nemaju, a igrači koji igraju pet minuta po utakmici imaju plaću od pet-šest tisuća eura, veću od hrvatskog premijera. Možemo pričati o prijelaznom periodu ako se klub vrati na udrugu građana ili se krene od nule. Koncept da grad plaća koliko je do sada davao nema nikakve šanse.”

“Mi se nismo uključili u politiku kako bismo kupovali igrače za KK Zadar, nego gradili vrtiće i škole. Donese li se prijedlog na Gradsko vijeće podnijet ćemo amandman da se taj iznos podijeli na 10 dijelova za uređenje 10 kvartovskih igrališta. Imamo primjer igrališta s podlogom na Brodarici, kojega smo uspjeli urediti s bivšim pročelnikom Radovanom Dunatovom i na kojem danas svakog dana igra pedesetak djece”, izjavio je Rubeša.

Kompletnu konferenciju možete pogledati u video zapisu u nastavku teksta.