fbpx

BEROŠ IZVLAČI NOVAC IZ MINISTARSTVA? Ni mobilna aplikacija ‘CovidGO’ – ne radi

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš debelo preplatio web stranicu koronavirus.hr da bi potom bilo otkriveno da je nefunkcionalna web platforma CijepiSe napravljena na besplatnom predlošku, aplikacija Ministarstva zdravstva ‘CovidGo’ na dobrom je putu da postane nova afera.

Naime mobilnom aplikacijom trebalo bi biti moguće provjeriti kovid- potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju koronavorusa. No, sudeći prema recenzijama to je nemoguće za većinu ljudi, a aplikacija je dobila gotovo najmanje moguće ocjene na Google Playu. Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, mogu je preuzeti na online trgovinama za mobilne aplikacije.

Potpisnik ovog teksta pokušao ju je preuzeti nakon što je prebolio koronavirus i dobio papirnatu kovid-potvrdu o preboljenju. No, aplikacija mu je javila da ‘njegov uređaj nije kompatibilan s aplikacijom’. A radi se o mobitelu Samsung Galaxy S6 Edge s operativnim sustavom Android 7.0. Izgleda da aplikacija zahtijeva minimalno operativni sustav 8.0. Znači građani bi morali imati i noviji mobitel da mogu skenirati svoju kovid-potvrdu.

Ovo su samo neke:

-Aplikacija je sirova i nedovršena, i nije na razini 21 stoljeća skoro da ne služi svojoj svrsi. Žalosno ali istinito, smatra Ivan Krizan.

-Smeće, tko god da je pravio ovo, nema blage veze, skenira predugo, nit kad se skenira nema podrška za svjetlo da se upali na mobu, praktički moram mob i potvrdu na sunce odnijet da skenira, debilana’, napisao je Jovan Pavić.

-Poveznica sa maila ne funkcionira u aplikaciji, skeniranje koda sa papirnate potvrde također ne funkcionira. Ocjena 0.

– Znači , tko je ovo radio je totalni idiot…Ne nudi spremanje u novčanik kod skeniranja potvrde…kad se izađe iz app ista nestane…dajte nekom kineziću 50 dolara i napravit će nešto upotrebljivo, ovo je za debile…

-Aplikacija u mojem slučaju radi kako treba, ali svejedno će dobiti od mene samo 2 zvjezdice iz razloga što MAJSTORI koji su napravili ovu aplikaciju izgleda da ne znaju što znači da aplikacija mora biti dostupna svima. Upravo sam je pokušao instalirati na uređaj sa Androidom 7 da bi na kraju ispalo da taj uređaj nije kompatibilan sa tom verzijom androida već zahtjeva minimalnu verziju androida 8. Znači treba imati nov mobitel za pokrenuti aplikaciju koju bi mogao i “kalkulator” pokrenuti.

-Ni programeri se ne mogu snaći a kamoli obični smrtnici mora biti jednostavnije.Gdje se nalazi taj famozni NOVČANIK?

-‘Format koda nije valjan’?? Kako nije valjan, prije 2 sata testiran i dobio kod ispred Zračne luke Kaštela??

-Ne radi vam aplikacija.

-Kad jednom učita QR kod on bi morao biti dosupan čim se app otvori. No, potrebno je kliknuti malu kućicu u donjem desnom uglu, da bi potvrda postala vidljiva. Rađeno na brzinu, bzvz…žali bože para. Mogli smo imat poslikan QR kod pa pokazat “službenim osobama”.

-Aplikacija mi nije prikazala spremljenu potvrdu upravo onda kad mi je trebala, na granici. Nije se mogla otvoriti bez upotrebe mobilnih podataka. Čemu to, zašto nešto što je spremljeno ne može raditi off line? Najrađe bi vam stavio nula zvjezdica.

-Nit je mogu dodat poveznicom na mail, niti skeniranje coda, i još mi javlja da nije važeća, to samo naši mogu napravit nešto što ne radi i pobrat pare

– Aplikacija ne radi,dobila sam e potvrdu na mail i kad stisnem “preuzmi” u mailu samo piše da ne radi i da se dogodila neka greška i da pokušam ponovo,no ne vrijedi. Bezveze.

– Aplikacija ne valja. Isao sam skenirati potvrdu o cijepljenju i ne zeli ju skenirati ili kaze da nije ispravna…