fbpx

Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca! Oglasio se Mamić, spominje mito…

Sudac Vrhovnog suda Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca (EAJ) i prvog potpredsjednika Međunarodne udruge sudaca (IAJ), priopćio je Vrhovni sud.

Radi se o 92 nacionalna udruženja sudaca koji su ‘privrženi vladavini prava i pravu stranaka da u njihovim sporovima odlučuju suci koji su u svom odlučivanju neovisni i sigurni od vanjskog utjecaja’.

Upravo ovo je zasmetalo Zdravku Mamiću.

‘Mediji su donijeli užasavajuću vijest – dosadašnji predsjednik Vrhovnog suda Đuro Ke$$a izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca (EAJ) i prvog potpredsjednika Međunarodne udruge sudaca (IAJ). U njegovom sjajnom životopisu posebno im se dopalo to što ga je, kako mediji kažu, osuđenik Zdravko Mamić optužio da mu je u više navrata nosio mito za sudske predmete u kojima je silovao pravo i pravdu uklanjajući sa slučaja suce jer su “prerevno obavljali svoj posao”. Zbog toga su mu javnost i politika zaustavili kandidaturu za predsjednika Vrhovnog suda, ali strani mediji to očito nisu prenijeli.

Zbog toga vas molim za pomoć – pozivam Vas da ovu fotografiju spremite na svoja računala i mobitele, te da je zajedno s rečenicom “Đuro Sessa is a corrupt judge” pošaljete na e-mail adresu organizacije u koje je Ke$$a izabran, a to je secretariat@iaj-uim.org . ŠALJITE MAILOVE DA SPRIJEČIMO LAKRDIJU I POMOZITE REFORMI PRAVOSUĐA!, napisao je Mamić na svom Facebook profilu.