fbpx

I OVO MI PLAĆAMO! HRT prilog o ženi koja je razotkrila HDZ-ovo uhljebljivanje pustio u 4 ujutro

Emisija Hrvatske Televizije Labirint, koja inače progovara o značajnim društvenim problemima ovaj put je pokrila priču o kutinskoj zviždačici Adrijani Cvrtili koja je progovorila o uhljebljivanju u tvrtki Eko Moslavina. No, emisija s tim prilogom nije prikazana u uobičajenom terminu utorkom iza 21 sat već ju je Uprava HRT-a prebacila u termin u kojem bi je malo tko mogao gledati – u 4 sata i 10 minuta ujutro.

Upozorili su na to i novinari HRT-a, još jednom sarkastično poručujući kako na HRT-u “nema cenzure”. Prilog je na svom Facebook profilu objavila Maja Sever koja je napisala:

“Na HRT-u nema cenzure. Ovo je priča o Adrijani Cvrtili iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT Labirint, ali uredništvo HRT-a je odlučilo da će Labirint premijerno pustiti u 4 ujutro. U 4 i 10 točnije. Ujutro. Sad puštaju rubriku ‘bez komentara’. Srećom postoji Facebook. Pogledajte priču o Adrijani iz Kutine. A ja se baš veselim vašim komentarima”.

Slično je na Facebooku napisao i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko također upozoravajući na mogućnost cenzure.

“U Africi nema gladne djece, a na HRT-u nema cenzure. Ekipa koja lažno predstavlja da su urednici koji vode program, kuću, emisiju Labirint stavljaju u udarni termin u 4.10 ujutro”, napisao je Zovko pa dodao: “Nije zgodno za čuvare revolucije staviti emisiju u normalan termin jer onda postoji mogućnost da vide nezgodne priče po vlast. Protiv cenzure u bilo koje doba dana i noći. Sram vas bilo!”

Podsjetimo, kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na moguć nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u gradskoj upravi. Izravno je pritom prozvala HDZ i HSLS.