fbpx

Iza projekta kraj Zadarskog azila stoji – Zdravko Livaković?

Ostvareni su svi koraci potrebni za objavu natječaja za dugoočekivanu rekonstrukciju raskrižja Žmirići vrijedno je 53 milijuna kuna koje će financirati Hrvatske ceste dok bageri ruše preostala stabla na zemljištu neposredno uz Zadarski azil i navedeno križanje pripremajući teren za buduću investiciju.

Zemljište kraj Zadarskog azila koje se jučer počelo ‘čistiti’ u vlasništvu je tvrtke BMP ASSET d.o.o. u suvlasništvu Željko Petković i Mateo Borojević koja je građanima poznata po projektu stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku ulicu o čemu smo već pisali.

U zadarskim poslovnim krugovima poznato je da iza istog projekta stoji Zdravko Livaković koji otvoreno prezentira projekt u Murvičkoj cesti kao vlastiti projekt nakon što su vlasnici istog postali navedeni zagrebčani koji su odlučili preuzeti projekt od bizvih slovenskih vlasnika. S druge strane, Grad Zadar je u rekordnom roku izmjenio prostorni plan prema prijedlogu tvrtke BMP ASSET d.o.o. koja je isti prijedlog i financirala, što ne čudi ako uzmemo u obzir Zdravka Livakovića.

Ista tvrtka sada ‘čisti’ teren uz Zadarski azil kod križanja Žmirići koje je dobilo dozvolu za rekonstrukciju. Prijedlog za rekonstrukciju tog križanja predložila je upravo tvrtka D&Z u vlasništvu Zdravka Livakovića. Na isti teren je nedavno je stavljena hipoteka u iznosu od 2 milijuna eura od slovenske banke Gorenjska Banka d.d.

Očito je da su investitori čekali sve dozvole za početak rekonstrukcije križanja Žmirići u kojem je vjerovatno ucrtan prikladan ulaz na navedeno zemljište koje je uvjetovao budući vlasnik. U gradskim koluarima već se spominje Pevex kao mogući kupac i investitor.

Postavlja se pitanje – plaćaju li Hrvatske ceste rekonstrukciju križanja po prijedlogu Livakovićeve D&Z tvrtke, vrijedno 53 milijuna kuna kako bi se pogodovalo privatnim vlasnicima okolnih zamljišta na način da im se podigne atraktivnost, a samim time i vrijednost zemljišta – dok su isti vlasnici upravo Livakovićevu partneri i suradnici drugim projektima. Ili je, kako pričaju koluari, sve to zapravo njegova imovina upisana na druga imena?