fbpx

JANDROKOVIĆ: “Nabijem te na k…, idiote, majmune..” – Hvaranin ga pozdravio sa ‘Njonjo’ pa ga privela policija

HSS-ov saborski zastupnik Krešo Beljak ovaj je tjedan izašao u javnost s dosta ozbiljnom optužbom. Na saborskom aktualnom prijepodnevu u srijedu je rekao da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković ljetos počinio dva kaznena djela – lažno prijavljivanje te zlouporabu položaja i ovlasti. Ukratko, tvrdi da je Jandroković prijavio policiji čovjeka koji ga je nazvao na telefon i obratio mu se s – gospodin Nonjo.

HDZ-ovac je vrlo brzo u intervjuu za RTL odbacio cijelu stvar, usput poručivši kako je oporba na aktualcu bila “bez prave političke strasti i sadržaja” “To nije istina, to je jedan od pokazatelja na kojoj razini oporba igra ovakve utakmice. To je toliko ispod razine i bizarno je da takvo pitanje dođe na akutalno prijepodne. Zaštićena sam osoba i o mojoj sigurnosti brinu nadležne službe, ali nisam nikoga prijavio za prijetnju”, poručio je Jandroković.

No, sada je u javnost izašao gospodin koji ga je nazvao, a kojem se ubrzo zbog toga javila policija. Radi se o Toniju Berošu, turističkom radniku iz Starigrada na Hvaru koji je za Novi list prepričao kako se odvijao poziv u kojem je Jandrokovića nazvao ‘gospodin Njonjo’, a zbog kojeg šef Sabora inzistira da ga nije prijavio policiji. “Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao”, pourčio je Beroš za Novi list.

‘Totalno me izvrijeđao’

Istaknuo je kako ima svjedoke za svoj razgovor s Jandrokovićem, pa je ispričao što se točno dogodilo. “Ovako je to bilo, ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao”, rekao je Beroš, pa nastavio.

“Ja sam samo rekao: ‘Dobar dan, gospodine Njonjo’. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati nabijem te na k…, idiote, majmune… Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor.”

Nekoliko sati kasnije policija mu je uručila poziv da sljedeće jutro mora doći u njihovu postaju, ispričao je Beroš. “Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper”, rekao je.

‘Svi ga zovu Njonjo’

“Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala”, naglasio je Beroš dodavši kako policajcima ništa ne zamjera.

Rekao je kako mu u pozivu za obavijesni razgovor piše da se radi o kršenju članka 139. Kaznenog zakona, koji se odnosi na prijetnju. “Ako netko prijeti predsjedniku Sabora, policija ga mora ispitati i to razumijem. Ali, ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa, nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku Sabora”, napomenuo je Beroš.

“Jesam mu rekao Njonjo, ali tako ga zovu po svim portalima, a i predsjednik Milanović i nisam mislio da je Jandrokoviću to neki veliki problem. Uključio sam speakerphone na mobitelu i imam tri svjedoka, od kojih je policija s jednim razgovarala i on je potvrdio sve što sam im ja rekao. Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću”, zaključio je.

‘Zluporaba državnog aparata’

Novi list je kontaktirao i odvjetnicu Jadranku Sloković, koja im je rekla da ako je točno sve što je ispričao Beroš, prijetnje predsjedniku Sabora nije bilo. “Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo. To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to”, naglasila je Sloković.