fbpx

LEDANA – Kriminalne radnje u parku

Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač skrenuo je pažnju na problem u Perivoju kraljice Jelene u kojem se nalazi ugostiteljski objekt ‘Ledana’. “U istom parku buše se zidine, postavljaju reklamni panoi i električne instalacije, a na sve to konzervatori ne reagraju. Kompletan park je privatiziran, na ulazu u park postavljene su svjeteće reklame i zaštitari koji provjeravaju imate li kupljene karte za ulazak u park!”, navodi Pupić-Bakrač.

“Klub Ledana zakupio je po ugovoru 75 m2 natkrivenog prostora te 120 m2 otvorene terase odnosno ukupno 195 m2. Ledana danas koristi oko 1.200 m2 prostora u Perivoju kraljice Jelene, dok je u ugovoru navedeno samo 195 m2. Ugovor za zakupcem je pospisala tvrtka Nasadi koja se bavi kortikulturom. Sve katastarske čestice u perivoju su u vlasništvu Grada Zadra.”, navodi Pupić-Bakrač.

“Zanimljivo je da su prilikom događanja u klubu Ledana zaštitari postavljeni na sam ulazu u park, kao da je vlasnik Ledane vlasnik kompletog parka, te ne dovoljavaju nikome ulaz u park dok se ne pokaže kupljena karta za događanja u klubu Ledana. Tom prilikom traže i osobne iskaznice građana! Tko su oni da legitimiraju građane”, pita se Pupić-Bakrač.

“Komunalni redari, naravno, nisu pronašli ništa. Tamo se događaju opsežne kriminalne radnje. Pročelniče, vaša je obveza da se utvrdi koliko se prostora koristi u parku. Nemaju što Nasadi naplaćivati najam parka, Grad Zadar mora to naplaćivati. Grad Zadar je vlasnik čestica. Ako je Grad dao tvrtki Nasadi tu površinu na korištenje, onda ta tvrtka ima to koristiti, a ne iznajmljivati trećim osobama. Moje je mišljenje da takav objekt nema što raditi u parku te predlažem da se pokrene uklanjanje tog objekta koji tu po ničemu ne pripada. Ni po mogućnosti sanitarnog čvora, ni po buci, ni po svjetlosnom zagađenju koje klub tamo stvara. Koliko to god neugodno bilo, nećemo stati na tome. Idemo dalje!” odlučan je Pupić-Bakrač.

Govor vijećnika Marka Pupića-Barača pogledajte u nastavku.