fbpx

MELBURNE GORI Kaos na ulicama i treći dan, bijesni građevinarci razbili policijski kordon

I jutros, već treći dan zaredom, ulice Melburnea prepune su bijesnih građevinara koji su izazvali ulični kaos nakon što je najevljeno da će im gradilišta biti zatvorena ‘da ne šire virus okolo’. Građevinski radnici su bijesni zbog odredbe da svi radnici moraju primiti barem jednu dozu cjepiva do kraja tjedna kako bi se mogli vratiti na posao.

I danas se očekuju žestoki sukobi s policijom.

Zanimljivo je kako je protiv svojih članova stao i šef njihovog sindikata John Setka. Ne samo da svoje članovi nije zaštitio od nametnutog cijepljenja već ih je nazvao ‘pijanim, fašističkim, antiaustralskim morinima’.

– Sve je izmaklo kontroli. Tijekom prosvjeda su popili ogromnu količinu alkohola. Zahvaljujući ovim moronima, 300.000 žitelja Victorije će sjediti kod kuće još najmanje nekoliko tjedana. Sve bi se moglo razvući još dulje, rekao je Setka.

U stvarnosti, video snimci tog dana pokazuju da je velika većina ogorčena članovi sindikata.

Oni su na Setku jučer bacili sanduk kad je ovaj želio održati govor ispred sjedišta sindikata.

Žestoki sukobi s policijom

Naime, od sljedećeg tjedna svi građevinski radnici koji nisu započeli proces cijepljenja izgubit će posao. Tijekom osmosatnog prosvjeda u utorak, prosvjednici su na policiju bacali kamenje, boce i baklje, a na televiziji i društvenim mrežama mogla se vidjeti bijesna gomila koja viče i napada policijske automobile dok ih okružuje sve više interventnih policajaca.