fbpx

Optužena sudska zapisničarka iz Zadra, kolegici odala da joj prate partnera

USKOK je optužio zapisničarku zadarskog Županijskog suda, tereteći je da je sudskoj kolegici odala podatke o tajnom prisluškivanju njezina ljubavnog partnera, zbog čega su propale mjere praćenja.

Dvije administrativne referentice, stare 27 i 28 godina, optužene su pred Županijskim sudom u Splitu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestio je USKOK.

Bila je dužna čuvati podatke kao službenu tajnu

Sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji protiv jednog osumnjičenika prvookrivljena je, prema sumnjama USKOK-a, prenijela suoptuženoj 15. listopada 2020., iako je bila dužna čuvati podatke o sadržaju tih radnji kao službenu tajnu.

Prvoosumnjičenoj stavljaju na teret da je odala podatke s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su drugookrivljena i osumnjičenik partneri te da se protiv njega ne prikupe dokazi.

Potom je drugookrivljena partneru otkrila podatke iz naloga suca istrage, nakon čega je osumnjičenik izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu te su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi, utvrdio je USKOK.