fbpx

POSAVEC SVE PRIZNAO Sanader je uzimao milijune, danas se političari prodaju za 10.000 kn

Nakon 90-ih i mažnjavanja cijelih firmi, pa nakon Sanaderovog doba i milijuna, čini se da je i politički mito osiromašio i spao na to da visoki dužnosnici, izravno izabrani, popularni, kokošare za smiješne iznose – prodaju se obraz, položaj, ugled sve, za 10.000 kuna.

Upravo je međimurski župan Matija Posavec priznao da je toliko uzeo za zapošljavanje čovjeka na visokoj funkciji u Županijskoj upravi za ceste. Ujedno je podnio i ostavku.

U jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji u Međimurju uhićeno je nekoliko osoba, među kojima su i dosada aktualni međimurski župan Matija Posavec i SDP-ov saborski zastupnik te bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Posavec je osumnjičen za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, a Kovač za navodno lažiranje prijetnji smrću uoči ovogodišnjih lokalnih izbora.

Nakon što je Posavec ispitan u petak kasno navečer u USKOK-u, sve je priznao i ponudio svoju ostavku na mjestu međimurskog župana. Posavec je kao i Kovač pušten na slobodu, a Kovačev odvjetnik Davorin Zlatarek je za N1 potvrdio da USKOK nije tražio istražni zatvor za nijednog od dva osumnjičenika.